Novák Katalin: A magyarok békét akarnak!

Novák Katalin
Vágólapra másolva!
Elnökként a békesség embere akarok lenni - mondta Novák Katalin köztársaságielnök-jelölt országgyűlési beszédében. Én az alkotmányosság őreként fogadok munkálkodni, és nem annak lebontásán - tette hozzá. Frissítés: Novák Katalint megválasztotta az Országgyűlés, ő Magyarország új köztársasági elnöke.
Vágólapra másolva!

Az Oroszország által indított háború védhetetlen és megmagyarázhatatlan - mondta Novák Katalin az Országgyűlésben csütörtökön. A politikus felidézte, hogy múlt héten Kárpátalján járt. A bajban összefogást látni, sokan szabadnapot vesznek ki és kinyitják az otthonukat a menekültek előtt - tette hozzá. A kormány minden anyagi és fizikai erőforrást biztosít a helyzet kezelésében.

Novák Katalin: A magyarok békét akarnak Fotó: Polyák Attila - Origo

Nincs rosszabb egy háborúnál, mert megtámadja a ma kiszámíthatóságát és a holnap derűjét - mondta Novák Katalin. Ismét szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra. A magyarok békét akarnak, és mi nők a békét akarjuk megnyerni - mondta a jelölt. Köszönetet mondott azért, hogy részese lehetetett az elmúlt évek nemzetépítésének.

Szólt arról is, hogy szegedi, és akkor is, ha 18 éves kora óta a XI. kerületben él. Köszönetet mondott családjának, hogy segítette őt eddigi életében.

Novák Katalin elmondta, hogy tettekre készül, és minden terhet magára vállal, amit a tisztesség megkíván.

Annak a nemzedéknek vagyok a tagja, amely készen kapta a függetlenséget, és nem hagyjuk, hogy oroszrulettet játszanak az országgal. Nekünk nem kellett megtanulni, hogy milyen orosz megszállás alatt élni, de nem majmolni akarjuk a Nyugatot - tette hozzá.

Európához tartozunk, és Európa hozzánk, de ezen változtatni nem akarunk - mondta Novák Katalin.

A politikus kifejtette, hogy az ő dolga lesz, hogy abba a magasságba emelje az országot, ahol megértés, béke és biztonság van.

Hitvalló keresztényként jelen leszek a közösségekben, elmegyek a határon túli és a diaszpórában lévő magyarokhoz is, de elmegyek a hazai nemzetiségekhez, és a falu végén lévő cigánysorra is - mondta a jelölt. Bízik benne, hogy április 3-án sem az első, sem a többszöri választók közül senki nem téveszti szem elől a nemzeti érdeket.

- mondta Novák Katalin.

Legyen béke, szabadság és egyetértés - zárta szavait.