Egy 39 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi támadt rá egy nőre a Batthyány téren és erőszakkal elvette tőle a táskáját.

A vádirat szerint egy 39 éves férfi október 30-án, éjfél után, a Batthyány téri aluljáróban részegen leszólított egy nőt azzal, hogy úgy néz ki, mint a volt felesége. Kiszemelt áldozata többször kérte a férfit, hagyja békén, de ő követte. A téren lévő egyik padnál a férfi megragadta és megrántotta a nő táskáját. Mivel erősen szorította,

a rabló a hajánál fogva földre rántotta és kétszer combon rúgta áldozatát.

Mivel a pántja elszakadt, a támadónak sikerült megszereznie a válltáskát, amiben egy mobiltelefon mellett egy bankkártyáját és pár ezer forintot talált.

Az értékeket zsebre tette, a táskát viszont ott hagyta és aztán csatlakozott egy ismerőséhez. A Bem rakpart felé indultak, amikor a rendőrök igazoltatták őket. A nő zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A támadásról egy felvételt is közzétettek az ügyészség honlapján, amin a támadás egy részlete, valamint az látható, amikor a férfi a rablás után másodmagával elsétál a térről:

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a 39 éves, többszörös visszaeső férfit rablással vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A támadót letartóztatták.