Márki-Zay Péter és az őt támogató baloldali pártok azt állították pénteken, hogy Gyurcsány jelöltje most Gyöngyösön járt, miközben maga az esemény január 15-én történt. Márki-Zay közösségi oldalán is úgy harangozták be az eseményt, mintha élő videó lenne, pedig egy alaposan megvágott anyag látható.

Pénteken 13:18 perckor az alábbi közleményt jelentették meg az MTI-n keresztül a baloldali pártok: Márki-Zay Péter meglátogatta a gyöngyösi cigánytelep lakóit. 

A valóságban azonban a látogatás még január 15-én történt, amikor Márki-Zay egyik keze fel volt kötve, és ez jól látszik a közösségi oldalára feltöltött videóban is. Márki-Zay ráadásul azt állította a közösségi oldalán, hogy ez egy élő videó, pedig maga az esemény lassan két hónapja történt.

Most egy gyöngyösi látogatásáról hazudott Márki-ZayFotó: Csudai Sándor - Origo

Mindezek mellett a pénteki nyilatkozatban az is olvasható, hogy Márki-Zay Pétert Lőcsei Lajos, a hat baloldali párt közös országos listáján befutó helyen szereplő képviselőjelölt vezette körbe a szegregátumban.

Ezzel szemben Lőcsei Lajos a felvétel idején nem volt rajta a közös listán, mivel arról csak február 15-én született döntés.

Az eredeti videó közel 20 perces, míg a megvágott verzió csupán 10 perc.