Tordai Bencét az ukrán-orosz háborúval kapcsolatban csak a balhé, a hisztériakeltés és a hazodozás lehetősége érdekli. A béke, a humánum és a rendezés felé tett lépések sajnos egyáltalán nem - közölte Gór Csaba, Budapest 4-es számú választókerületének fideszes jelöltje annak kapcsán, hogy a Párbeszéd politikusa nem szavazta meg az orosz beavatkozást elítélő parlamenti határozatot.

Tordai Bence csütörtökön nem szavazta meg az Ukrajna elleni beavatkozást elítélő politikai nyilatkozatot, amelyet amúgy az ellenzék is támogatott - közölte Gór Csaba, a Fidesz Budapest 4-es számú választókerületi jelöltje.

Tordai Bence ezek szerint nem ért egyet azzal, hogy

"A háború semmilyen konfliktusra sem jelenthet megoldást, ellenben fegyvertelen emberek sokaságának életét oltja ki, veszélyezteti vagy lehetetleníti el."

Nyilván az sem üti meg a képviselő ingerküszöbét, hogy a határozat rögzíti:

"Magyarország támogatását fejezi ki minden olyan közös törekvés iránt, amelynek célja a béke mielőbbi megteremtése."

Az sajnos nem meglepő, hogy a kárpátaljai magyarság jogaiért nem aggódik a Párbeszéd képviselője, de hogy a menekültek segítéséről szóló mondatok sem hatották meg, az árulkodó:

"Magyarország természetes kötelezettségének tekinti, hogy segítséget nyújtson minden magyar és nem magyar ukrán és más állampolgárságú embernek, aki a háború elől menekülve hazánk – mint első biztonságos ország – területére lép."

Tordai Bencét az ukrán-orosz háborúval kapcsolatban csak a balhé, a hisztériakeltés és a hazodozás lehetősége érdekli. A béke, a humánum és a rendezés felé tett lépések sajnos egyáltalán nem - zárul a bejegyzés