Fél órával hamarabb el kellett indítani a Békemenetet, mert nem fértek el az emberek a gyülekezési helyen

békemenet, március 15, 2022
Budapest, 2022. március 15. A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A hivatalos kezdés előtt fél órával el kellett indítani a Békemenetet, mert a Margit híd teljesen megtelt. A Magyar Nemzet információi szerint többen csak a pesti oldalon tudnak csatlakozni a menethez.
Vágólapra másolva!

Ugyan a szervezők a 12 órát jelölték ki a gyülekezés kezdő időpontjának, már kora délelőtt óta folyamatosan érkeztek az emberek a II. kerületi Elvis Presley tér zöldfelületéhez. A környéken − de még a szomszédos első kerületben is − szinte lehetetlen parkolóhelyet találni. A Magyar Nemzet információi szerint többen csak a pesti oldalon csatlakoznak majd a menethez, hiszen nem tudtak már megállni a járműveikkel.

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Margit híd lábánál gyülekező tömeg már 12 órára az egész teret megtöltötte. Az emberek minden irányból folyamatosan érkeznek, ezért a menet eleje araszolt a Margit híd budai hídfője felé. A hídon is egyre több ember állt a korlátnál. Az indulást 14 órára hirdették meg a szervezők. A menet első sorában vonulnak mások mellett Pataki Attila, Bencsik András, Bayer Zsolt és Tilki Attila.