A sikeres újraélesztés után derült ki, hogy a mentős korábban a szomszédban is életet mentett

mentő mentőkocsi mentőautó mentőszolgálat illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy ötvenéves férfihez hívták a mentőket kedden Vajára. Miután az állapotát stabilizálták, kiderült, az egyik mentős korábban egy másik, ugyanebben az utcában lakó férfit is sikeresen újraélesztett.
Vágólapra másolva!

Egy 50 év körüli férfihez kérték a mentők gyors segítségét kedden Vaján, mert minden előzetes panasz nélkül összeesett a kertben - írja szerdai bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

A beszámolójuk szerint a mentésirányító instrukciói alapján a család megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett. Amíg a telefonon kapott utasítások szerint a család megkezdte az újraélesztést, több egység és mentőhelikopter indult segítségül.

A perceken belül érkező mentők emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett.

– Miután a mentők stabilizálták a beteg állapotát és a helikopterhez siettek vele, egy férfi lépett oda egyik baktalórántházi bajtársunkhoz.

Megkérdezte, emlékszik-e rá, de az életmentő nem ismerte fel. Kiderült, őt három éve élesztette újra a szakember, egy utcával arrébb

– írják.

Beszélgetni ugyan nem tudtak, egy gyors köszönetre azért maradt idő, mielőtt a beteggel magasba emelkedett a mentőhelikopter.

Címlapi képünk illusztráció!