Nőnek adtak ki magát egy csaló kamaszfiú

hacker hekker Több, mint 60 millió forintot loptak el egy budapesti nő bankszámlájáról
Vágólapra másolva!
Többrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy kamasz ellen, aki bankkártyák jogtalanul megszerzett adataival vásárolgatott magának az interneten.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a tizenhét éves fiú 2020 szeptemberében nőnek adta ki magát és az interneten megismerkedett egy férfivel. Csevegésük közben egyszer csak arra kérte, hogy vegyen részt az egyik bank nem létező milliós ajándéksorsolásán. Erre hivatkozva elkérte a megtévesztett férfitől a bankkártyája adatait, aki megadta.

A fiú 22 490 forint értékben vásárolt a férfi adataival a neten. 2021 májusában hasonló módszerrel egy másik férfinak 15 ezer forint kárt okozott.

Ezeken túl a kamasz még két emberrel vette fel a kapcsolatot úgy, hogy belépett egyik ismerőse közösségi oldalára, és az ő ismerőseinek írt a feltört fiók tulajdonosának nevében.

Üzeneteiben hamis indokokkal tévesztve meg kiszemelt áldozatait.

Tőlük is a bankkártyájuk adatait kérte, majd ezeket felhasználva internetes vásárlásokat, banki tranzakciókat indított.

Egyiküknél a kár a 660 ezer forintot is meghaladta, egy másik becsapott embernek 112 ezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség az ügyben

többrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás

miatt emelt vádat. A fiúval szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést kiszabását indatványozta a Veszprémi Járásbíróságnál azzal, hogy a felfüggesztés idejére a bíróság rendelkezzen pártfogó felügyeletéről is.