Apáti Bence: A Gyurcsány-náci nem náci, főleg, ha Sieg Heil! után vigyorog

Vágólapra másolva!
Z. Kárpát Dániel karlendítős videóját mentegeti a baloldal.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg a napokban nyert értelmet mindenki számára Márki-Zay Péter emlékezetes kijelentése a nácik és a fasiszták képviseletével kapcsolatban.

Mostanában, amikor Z. Kárpát Dánielről is – bizony, is – előkerült egy jó kis karlendítős, mosolygós videó.

A felvétel amúgy tényleg védhetetlen – Z. Kárpát félreérthetetlen módon utánozza a nácik mozdulatát –, olyan bizonyíték, amit csak az ellenzék legelvakultabb támogatói próbálnának meg kidumálni, de minekutána a hazai függetlenobjektív sajtómunkások között keresve sem találnánk a kormányváltást elkötelezettebben szorgalmazó aktivistákat, a már rengetegszer látott nácimosdatást újfent kénytelenek vagyunk megcsodálni.

Ugye Bíró Lászlót, a szerencsi időközi jobbikos jelöltjét is hasonló kezelésben részesítették, pedig a politikus – mondjuk ki – tulajdonképpen tetves zsidózott egy nagyot, ami részint tényleg túlmegy minden határon, részint elképesztő teljesítmény, hogy a baloldal a nyilvánosságra került antiszemita kommentjei és posztjai után sem hátrált ki mögüle.

Igen-igen, a közelmúltig egy magyar zászló láttán is antiszemita pogromot vizionáló ballibek simán félrenéztek, sőt tovább szerették a sajátjukká vált jobbikos nácit.

Jó náci a Gyurcsány-párti náci.

De hasonló történik most is Ukrajna horogkeresztes zászlókkal pózoló nácijaival kapcsolatban; ők is rendes nácikká váltak, az antiszemita azovi légió srácai is hősök lettek.

Oké, nem annyira szeretik a zsidókat, de Putyint sem kedvelik, úgyhogy a tegnap még harcos antifasisztaként rettegő ballibek ma már könnyes szemmel ünneplik a nyíltan zsidógyűlölő katonákat.

Drukkolnak nekik, vagy épp gyászolják őket.

És a Facebook hírhedten szigorú közösségi irányelvei is hirtelen megváltoztak.

Az azovi "hősök" nyugodtan pózolhatnak Zuckerberg platformjain horikerivel, ugyanis az ukrán srácok Amerika és a nyugati baloldal szövetségesei.

Kifordult a világ önmagából, na.

No és persze Márki-Zay Péter is elővette az ilyen esetekre rendszeresített szivacsait és fertőtlenítőszereit, vasárnapi élő bejelentkezése során azonnal biztosította arról híveit, hogy Z. Kárpát Dánielben egy fikarcnyi antiszemitizmus sincs.

A hódmezővásárhelyi Sherlock Holmes mindezt arra alapozta, hogy a Jobbik alelnöke a lendítés után mosolygott, ráadásul meglátása szerint a felvétel sem a legmodernebb, 4K-minőségben készült el, valamint a roppant szavahihető Jobbik is kiadott egy közleményt az üggyel összefüggésben.

Tehát szerinte nincs semmi látnivaló, hiszen Z. Kárpát rossz minőségben és csalafinta, huncut mosollyal a szája szegletén jókedvűen utánozta Dolfit meg a nácikat.

Akkor meg biztosan nem lehet antiszemita és a Sieg Heilt sem gondolhatta komolyan – értsd, viccelt a kis mókamester –, illetve valaki meghamisíthatta a felvételt.

Esetleg nem is Z. Kárpát úr látható a videón.

És itt jutunk el az ellenzék legelkötelezettebb híveihez, a függetlenobjektív sajtómunkásokhoz, és az ő nácimentegető, - mosdató akciójukhoz.

A 24.hu például a jobbikos politikusról szóló cikkének azt a címet bírta adni, hogy a New York-i lap karlendítős videóján állítólag – mondom, ÁLLÍTÓLAG – Z. Kárpát Dániel szerepel.

Ismerős, ugye?

A híres kispesti alakváltó, Lackner Csaba esetében is pont ugyanezzel a módszerrel próbálkoztak.

Ő volt az a politikus, akiről egy fehér poros zacskós videó került elő, és akit a jó Istennek nem akart senki a baloldalon felismerni.

Pedig a videón kristálytisztán látszott, hogy minden kétséget kizáróan Lackner szárítgatja igen rutinosan azt a bizonyos fehér poros zacsit, csak ugye jött a választás, olyankor meg a baloldal hirtelen, testületileg elkapja a szelektív vakság nevű makacs kórságot.

A betegség igen furcsa, mert a választás után egyszeriben, varázsütésre, szinte azonnal elmúlik, és a baloldal fontos megmondói hirtelen elkezdik felismerni az addig számukra ismeretlen politikust.

Ez történt Lackner úr esetében is, Bíró László is csak az elvesztett időközi után lett vesztes, tehát rossz náci, és ide a rozsdás bökőt, hogy április 4-én szerencsétlen Z. Kárpát Dánielt is azonnal – rossz minőségű felvétel ide, rossz minőségű felvétel oda – fel fogja mindenki ismerni, és a baloldal arra is rá fog egyszeriben eszmélni, hogy voltaképpen nem is olyan szép dolog a nácikat és Adolf Hitlert ilyen kézmozdulatokkal éltetni.

Végül gondoljon bele minden kedves olvasónk, hogy micsoda botrány törne ki abban az esetben, ha történetesen egy vezető kormánypárti politikusról kerülne elő egy hasonló felvétel?

Amin mondjuk az lenne látható, hogy egyikük jókedvűen Adolf Hitler és a nácik kedvenc mozdulatait imitálná?

Vajon Dés László, Alföldi Róbert, Molnár Áron, Havas, Parti Nagy, Gerendás, Gálvölgyi meg a többi baloldali megélhetési rettegő sikoltozna már?

Fogalmaznák-e már a szokásos petíciójukat?

Ugye, hogy igen.

Ennél ezerszer enyhébb dolgok esetében is láttuk már, ahogy a baloldal állítólagos antifasiszta értelmisége szinte azonnal szolgálatba helyezte magát.

Most viszont kussolás meg félrenézés van.

Nem fogalmazódnak azok a petíciók, és nem készülnek videók sem.

Sokadszorra bizonyosodik be, hogy a baloldalt valójában egyáltalán nem zavarja a Sieg Heil meg a tetves zsidók emlegetése.

Csak Orbán Viktor.