Nem hajlandó megmondani a magyar gazdákat megkárosító Bige László, hogy mennyi pénzt ad Márki-Zaynak

Vágólapra másolva!
Kínos hebegésbe torkollott Márki-Zay Péter és Bige László interjúja az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amikor a riporter arról kérdezte őket, hogy a baloldali oligarcha mennyivel támogatja Gyurcsány jelöltjének kampányát. Jól látszott, hogy mindketten el akarják titkolni az összeget. Bige László érdemben nem tudta megmagyarázni, miért állította le a műtrágyagyártást, további károkat okozva a magyar gazdáknak.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay azt mondta, majd Bige elárulja, mennyi pénzt adott neki eddig, Bige viszont azt, hogy Márki-Zay tudja, ő annyit adott, amennyit kért. Nem véletlen a titkolózás, elképzelhetetlenül nagy összegről lehet szó, amelyeknek, ha az összeg nyilvánosságra kerül, nyilvánvalóan a törvényességét is meg lehetne vizsgálni.

Mint megírtuk, Bige már több millióval támogatta Márki-Zayt, és emlékezetes az is, amikor egy luxusétteremben ebédeltek együtt (a számlát Bige fizette), ahol csak a vörösbor félmillió forintba került.

Bige László egyébként szeret úgy élni, mint az amerikai milliárdosok, a születésnapjának megünneplésére például egymilliárd forintot költött el, Rod Stewartnak még azért is külön fizetett, hogy személyesen felköszöntse.

Bigét kérdezték arról is, hogy miért állította le a tulajdonában lévő Nitrogénművek az ammóniagyártást, ellehetetlenítve ezzel a műtrágya előállítását. A magyar gazdákat 36 milliárd forinttal megkárosító Bige, akinek cégei máig nem fizették be a kartellezésért kiszabott 14 milliárdos büntetést, zavaros gondolatmenet végén a földgázárakra akarta fogni a döntést, de aztán elszólta magát: nem tetszik neki a magyar kormány hazai gazdákat védő politikája, konkrétan a gabona exportjának tilalma. Vagy ahogy Bige fogalmazott: a "környezet" nem tetszik neki.