A miniszterelnök három napra a magyar-ukrán határra költözik, ahol személyesen követi az eseményeket és szervezi a védekezést. Erről a Facebook-oldalán is közzétett egy videót. A döntés oka, hogy az Origo információi szerint újabb, minden eddiginél nagyobb menekülthullámra kell számítani. Már 429 ezer menekült érkezett Magyarországra.

 

A kormány - az Origó információi szerint - minden eddiginél nagyobb menekülthullámra számít, ezért is indult Orbán Viktor a határra, ahol személyesen követi az eseményeket, a rendőrök, a katonák, a katasztrófavédelem munkáját. A munka központja a debreceni laktanyában lesz a következő három napban.

A háború nem csitul, hanem kiterjed, és ahogy a háború kiterjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket - mondja a videóban Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: azért jönnek ilyen sokan, mert már nemcsak a háború elől, hanem a háborúból is menekülnek az emberek.

A kormány büszke arra, hogy eddig minden menekültnek segítséget tudott nyújtani.

A következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani - mondta végül a miniszterelnök.