Kínosan kerülik a baloldali politikusok Z. Kárpát Dániel karlendítős ügyét - videó

Z. Kárpát Dániel, jobbik, alelnök, párt, szervezet, náci, karlendítés
Z. Kárpát Dániel
Vágólapra másolva!
Mellébeszéltek a baloldal politikusai Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnökének náci karlendítése kapcsán - derült ki a Mediaworks Hírcentrum által készített videóból. Mint ismert, Z. Kárpátról a hétvégén került elő egy felvétel, amin éppen kart lendít. 
Vágólapra másolva!

Sunnyognak a baloldali politikusok Z. Kárpát Dániel karlendítős videója kapcsán. Még hétvégén látott napvilágot egy felvétel a Jobbik alelnökéről, amin félreérthetetlenül náci karlendítést csinál, majd elmosolyodik. Márki-Zay Péter megszólalt az ügy kapcsán, és mint mondta, elfogadja a Jobbik közleményét, miszerint Z. Kárpát Dánielben nincsen antiszemitizmus. A Mediaworks Hírcentrum a baloldal március 15-i eseményén kérdezte a baloldal politikusait a témával kapcsolatban.

Így került nyilvánosság elé a felvétel

A régi Jobbik új palackban címmel jelent meg egy írás a Jewish Voice című amerikai zsidó lap online felületén, amelynek szerzője a Jobbik antiszemitizmusával foglalkozik, hívta fel rá a figyelmet az Index. Mint írják, a cikket jegyző Kertész Martin azt kifogásolja, hogy a baloldal közös listájának 10. helyén egy antiszemita nézeteket valló politikus, Z. Kárpát Dániel szerepel. Állítása alátámasztására a szerző egy olyan videót is beágyazott a cikkbe, amelyen

A JOBBIK ALELNÖKE JÓL LÁTHATÓAN NÁCI KARLENDÍTÉST VÉGEZ, MAJD NEVETNI KEZD.

A Jewish Voice-ban megjelent cikkben a szerző arra is emlékeztet, hogy a Jobbiknak neonáci problémája is van. Erre példaként a cigányság ellenében megalapított Magyar Gárdát idézik fel, amelyet a bíróság kellett, hogy betiltson 2009 nyarán.

A cikk kitér rá, hogy az elmúlt választási ciklusokban a Jobbik igyekezett tisztára mosni a róla a választókban kialakult képet, de a Jewish Voice szerzője szerint,

AMÍG AZ OLYAN POLITIKUSOK, MINT Z. KÁRPÁT DÁNIEL, AKI NÁCI KARLENDÍTÉST VÉGEZ ÉS ANTISZEMITA MEGJEGYZÉSEKET TESZ, A JOBBIK TAGJAI LEHETNEK, A SZÉLSŐJOBBOLDALI GONDOLKODÁS TOVÁBBRA IS JELEN LESZ A PÁRTBAN.

Franciaország is a Gyurcsány-listán a 9. helyet elfoglaló jobbikos Z. Kárpát Dániel náci karlendítéses videójával foglalkozott az elmúlt napokban. A Les Valeurs Actuelles konzervatív hetilapban Jonathan-Simon Sellem francia-izraeli politikus-újságíró írt cikket a botrányról és általában, az utóbbi időben a baloldalon megtalálható antiszemitizmusról. Így fogalmazott: „Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) április 3-ai, magyarországi parlamenti választásokon induló listájának 9-es számú jelöltje neonáci filozófiát vall. Ha a magát európai hazafinak valló Mozgalom legitimitásra törekszik, akkor azzal kellene kezdeniük, hogy megtisztítják saját soraikat".