Megtámadta volt élettársát egy debreceni férfi

családon belüli erőszak bántalmazás ököl ütés
illusztráció
Vágólapra másolva!
Súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki megverte a volt élettársát, majd az asszony új barátjának autóját is megrugdosta.
Vágólapra másolva!

Viszonyuk több évvel ezelőtt megszakadt, de mivel volt egy közös gyerekük, tartották a kapcsolatot.

Elég gyakoriak voltak már ekkor a veszekedések közöttük.

Az asszony az édesanyja debreceni házába költözött a gyerekkel, de rendszeresen visszajárt a saját házához a kutyák miatt. Egy évvel ezelőtt, április 7-én délben az asszony beült az autójába. Útközben észrevette, hogy volt élettársa autóval követi, ezért visszafordult és az édesanyja háza előtt leparkolt.

Be akart szaladni a házba. Már éppen a kulcsra zárt kaput próbált kinyitni, amikor a férfi mögé ért és hátba rúgta.

Az asszony bejutott az udvarra, a férfi pedig követte. Volt élettársa megragadta a karját, hasba rúgta és ököllel arcon vágta az asszonyt, aki földre zuhant.

A támadó még ekkor sem kegyelmezett. Többször belerúgott gyereke anyjába.

Az asszony kiabálására édesanyja a kutyájával a kapu irányába szaladt. Az állat ráugrott a dühös férfira, aki kimenekült az utcára, de nem nyugodott le.

Többször belerúgott az asszony új barátjának autójába.

A sárvédő több helyen behorpadt és eldeformálódott.

A rongálással 60 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg.

Az asszony is megsérült. Az arcán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett, de a szakértők szerint a bántalmazás módjára és kitartó jellege alapján a férfinek az volt a szándéka, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülést okozzon. Az autó megrongálásával kapcsolatban megállapították, hogy "a férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az asszony édesanyja a Debreceni Rendőrkapitányságon lefolytatott nyomozás során kérte a férfi büntetőjogi felelősségrevonását magánlaksértés miatt is.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfi ellen

súlyos testi sértés kísérlete, magánlaksértés, kisebb kárt okozó rongálás és garázdaság

miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a férfit ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.