A pápai rendőrök befejezték a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki levélküldeményben rendelte a heroint tavaly tavasszal, és a lakásán is többfajta drogot találtak.

A Veszprém Megyei rendőrök szeptember 29-én az egész megyében fogtak el dílereket és fogyasztókat is. A Pápai Rendőrkapitányságon indított büntetőeljárás adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága értesítette a rendőröket április 7-én arról, hogy

drogot találtak egy Pápa-környéki címre szóló levélben. A drogról megállapították, hogy heroin.

A rendőrök ezután házkutatást tartottak az elkövető lakásán, melynek során kábítószergyanús port, növényeket, növényi részeket, szárított növényi maradványokat, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A 40 éves férfit elfogták, majd mintát vettek tőle, amely pozitív értéket mutatott.

A kép illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A Pápához közeli településen élő férfit kábítószer birtoklása miatt kihallgatták és őrizetbe vették. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi lakásában lefoglalt növények és anyagmaradványok is drogot tartalmaztak, és azt is, hogy a férfi még a kihallgatása előtt is drogozott.

A pápai rendőrök befejezték a vizsgálatokat, és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.