Iványi Gábor elismerte: támogatja a fegyverszállítást Ukrajnába

Márki-Zay Péter és Iványi Gábor
Budapest, 2022. március 15. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (első sor, b2), mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 10. választókerületében (első sor, b), Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (b2), Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (k), Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója (j3), Donáth Anna, a Momentum elnöke (j2), Jakab Péter, a Jobbik elnöke (j) az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én. Kunhalmi Ágnes mögött Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, mögötte takarásban Karácsony Gergely főpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Iványi Gábor a baloldal március 15-ei rendezvényén tett kijelentése után most egy interjúban újra megerősítette: „nem tiltakozna” az ellen, hogy Magyarország fegyvereket szállítson Ukrajnának.
Vágólapra másolva!

„Vita indult az egyházunkban és az egyesületünkben arról, hogy szabad-e nekünk golyóálló mellényt küldenünk Ukrajnába. Nem tudom pontosan, mi a helyes megoldás. Az bizonyos, hogy gyáva és gonosz cselekedet nem megsegíteni valakit, aki a függetlenségéért, az életéért küzd” – idézi Iványi Gábor szavait a Mandiner a Népszavának adott interjúja alapján. Az interjúból kiderül, hogy egyelőre nem küldtek, csak megnézték, mennyibe kerül: 18 ezer forinttól 100 akárhány ezerig. Lehet, hogy fognak küldeni. A baloldalt támogató lelkész arra a kérdésére, támogatná-e, hogy Magyarország fegyvereket szállítson Ukrajnának, azt felelte:

Ahogy megírtuk, a baloldal március 15-ei budapesti rendezvényén háborús hangulatkeltés hangzott el Iványi Gábortól, aki nemzeti szégyennek nevezte, hogy a kormány nem küld fegyvereket Ukrajnába. De Gyurcsány Ferenc baloldali jelöltje, Márki-Zay Péter és más baloldali politikusok is arról beszéltek korábban, hogy hazánknak fegyverrel és akár katonákkal is segítenie kellene Ukrajnát. A baloldal veszélyes terveinek a megvalósulásával Magyarország kétségkívül belesodródna a háborúba.