Magyarország újabb humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának - videó

Szentkirályi Alexandra
Vágólapra másolva!
Egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközökből indul hamarosan szállítmány Ukrajnába, mondta el a kormányszóvivő a Facebook-oldalára feltöltött videójában.
Vágólapra másolva!

„Határozottak vagyunk abban, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból, de humanitárius segítségnyújtásra továbbra is készek vagyunk”, fogalmazott Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

A kormányszóvivő elmondta, ezért hamarosan az Ukrajna által igényelt, az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközökből álló szállítmányt küld Magyarország Ukrajnába az összehangolt uniós segítségnyújtás keretében. Ennek előkészítése már meg is kezdődött az Állami Egészségügyi Tartalékból.

A szállítmányban több száz infúziós állvány, egészségügyi ellátáshoz szükséges bútorok, sebészeti beavatkozáshoz szükséges eszközök (orvosi csipeszek, ollók, érfogók, műszertálcák), több ezer sebészeti műtőkesztyű, infúziós kellékek, orvosmechanikai eszközök, gyógyszerek és kötszerek lesznek.

A kormányszóvivő emlékeztetett, már korábban is küldött Magyarország és a Magyar Honvédség is egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközöket Ukrajnába, és a magyar kormány minden Ukrajnából Magyarországra menekülő egészségügyi ellátását biztosítja, és a tartósan itt maradók a magyar emberekkel megegyező egészségügyi ellátásra, védőoltásokra jogosultak.

- zárta videóját Szentkirályi Alexandra.