A magyar gazdaság növekedésével együtt a magyar munkaerőpiac is erősödött

PALKOVICS László, Kalocsa-Paks új Duna-híd, Foktő, Bács-Kiskun megye
Foktő, 2022. február 28. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Bács-Kiskun megyei Foktőn, az épülő Kalocsa-Paks új Duna-hídnál tartott sajtótájékoztatón 2022. február 28-án. A kétszer egysávos, 946 méter hosszúságú híd 2024 nyarára készül el. MTI/Kiss Dániel
Vágólapra másolva!
A magyar gazdaság növekedésével együtt a magyar munkaerőpiac is erősödött, nőtt a foglalkoztatási ráta - közölte az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Monoron.
Vágólapra másolva!

Palkovics László a Vigadó kulturális és civil központban tartott lakossági fórumon elmondta: az elmúlt két év válságok sorával telt, a járvány és az energiaválság után most háború van a szomszédunkban.
Kiemelte:

a válság második évében a magyar gazdaság 7,1 százalékkal nőtt 2021-ben, a nagy gazdasággal rendelkező országok közül Európában ez a legnagyobb növekedés. Ez azt mutatja, hogy a magyar gazdaság "jó állapotban volt előtte is", 2019-ben majdnem 5 százalékkal növekedett.

Mindeközben a magyar foglalkoztatás bővült a legnagyobb ütemben az Európai Unióban a járvány alatt és után.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Forrás: MTI/Kiss Dániel


Pogácsás Tibor, Pest megye 10-es számú választókerületének fideszes képviselője, az áprilisi választáson a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje elmondta: a választási kampányt átírja a világtörténelem, az Ukrajnában zajló háború, amely egész Európára hosszú távon is ki fog hatni. Emellett a lehetőségekkel, az elért eredményekkel, azok megőrzésével is kell foglalkozni - mondta.