A magyar gazdaság növekedésével együtt a magyar munkaerőpiac is erősödött, nőtt a foglalkoztatási ráta - közölte az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Monoron.

Palkovics László a Vigadó kulturális és civil központban tartott lakossági fórumon elmondta: az elmúlt két év válságok sorával telt, a járvány és az energiaválság után most háború van a szomszédunkban.
Kiemelte: a válság második évében a magyar gazdaság 7,1 százalékkal nőtt 2021-ben, a nagy gazdasággal rendelkező országok közül Európában ez a legnagyobb növekedés. Ez azt mutatja, hogy a magyar gazdaság "jó állapotban volt előtte is", 2019-ben majdnem 5 százalékkal növekedett. Mindeközben a magyar foglalkoztatás bővült a legnagyobb ütemben az Európai Unióban a járvány alatt és után. 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszterForrás: MTI/Kiss Dániel


Pogácsás Tibor, Pest megye 10-es számú választókerületének fideszes képviselője, az áprilisi választáson a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje elmondta: a választási kampányt átírja a világtörténelem, az Ukrajnában zajló háború, amely egész Európára hosszú távon is ki fog hatni. Emellett a lehetőségekkel, az elért eredményekkel, azok megőrzésével is kell foglalkozni - mondta.