Hagyta, hogy bérlői bordélyházat csináljanak kőbányai lakásából

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy éven át dolgozott prostituáltként három nő egy X. kerületi, bérelt lakásban. A lakás tulajdonosa, egy 44 éves férfi semmit nem tett, hogy ezt megszüntesse, annak ellenére sem, hogy több lakó is figyelmeztette. A rendőri intézkedés után a férfi több tanút is próbált rávenni, hogy falazzanak neki, és állítsák azt, hogy semmit nem tudott az egészről, de nem járt sikerrel.
Vágólapra másolva!

A 44 éves férfinak volt egy X. kerületi lakása, amit 2017 májusában bérbe adott egy 29 éves nőnek.

A férfi tudta, hogy a nő prostituált, és azt is, hogy bérbe adott lakásban is szexmunkát fog végezni.

A nő 2018. januártól kezdve különböző internetes oldalakon is hirdette magát. Rövid idő múlva

két nőismerősének is felajánlotta, hogy az ő X. kerületi albérletében ők is prostitúciós tevékenységet végezzenek,

az egyiknek pedig még segített is a munka elkezdésében, beleértve az aktfotózás megszervezését, az internetes oldalakon hirdetést, illetve a szexuális segédeszközök beszerzését.

A két nő a helyért cserébe hozzájárult a bérleti díjhoz és a rezsihez, néhány hónap múlva pedig ők is beköltöztek.

A lakás tulajdonosa, egy 44 éves férfi megengedte, hogy a nők ott lakjanak, annak ellenére, hogy tudott róla, mire használják a lakást.

A három nő ezután 2018. májustól 2019. februárig rendszeresen fogadott vendégeket a lakásban, akiknek pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtottak.

Ez így ment 2019. február 26-ig, amikor

a rendőrök egy lakó bejelentése alapján a helyszínre mentek, és felszámolták a nők által végzett prostitúciós munkát.

A rendőrök átkutatták a lakást, ahonnan szexuális segédeszközöket és több mint 2 millió forintot foglaltak le, amely mind prostitúciós tevékenységből származott.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Miután a 44 éves férfi megtudta, hogy rendőrök jártak a lakásán, számított rá, hogy őt is felelősségre vonhatják. Ezért két olyan embert is felkeresett, akik tudtak a dologról, és

megpróbálta rávenni őket, hogy tanúkihallgatásukon hamisan állítsák azt, hogy a férfi semmit nem tudott bérlői prostitúciós tevékenységről.

A két tanú ennek ellenére elmondta a rendőröknek, hogy a 44 éves férfit a lakók többször is tájékoztatták, hogy lakásában prostitúció folyik, és kérték, hogy ő, mint tulajdonos, vessen véget a dolognak.

Az ügyészség a 44 éves férfit és a 29 éves nőt prostitúció elősegítésével, a férfit pedig ezenkívül hamis tanúzásra felhívásal is vádolja. Az ügyészség

a férfival szemben felfüggesztett börtönt, a nővel szemben pedig pénzbüntetés kiszabását javasolta.