Varga Judit: Amíg Magyarországon polgári kormány van, addig hazánk ki fog maradni a háborúból! - videó

Vágólapra másolva!
A magyar baloldal sajnos nemcsak odahaza, de Brüsszelben is minden megnyilatkozásával veszélynek teszi Magyarországot. Olyan lépéseket és szankciókat támogatnak, melyek belesodornák az országunkat egy háborús konfliktusba, vagy a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát, mondta el az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött „Brüsszeli napló" című videójában.
Vágólapra másolva!

Április 3-án nemcsak Magyarország, hanem Európa jövőjéről is döntünk.

Béke és biztonság, vagy háború és káosz?

- fogalmazott Varga Judit. Mint mondta, Magyarország szomszédságában háború dúl, a magyar kormány álláspontja egyértelmű, határozott és következetes: „nem fogjuk hagyni, hogy bárki belesodorja hazánkat ebbe a fegyveres konfliktusba”.

Varga Judit beszélt arról is, hogy a kormány álláspontja szerint az energiapolitika területére nem lehet kiterjeszteni az Oroszországot sújtó szankciókat, „hiszen azzal veszélybe sodornánk, nem csak a magyar háztartások, de több más európai ország háztartásainak is az energiabiztonságát, energiaellátását.”

Kiemelte,

Magyarország mindig is ott lesz az egységes nemzetközi fellépés mellett, hogyha a béke megteremtéséről van szó.

De Magyarország élen jár a humanitárius segítségnyújtásban is.

A magyar baloldal azonban „nem csak odahaza, de itt Brüsszelben is felelőtlen kijelentéseivel veszélybe sodorja hazánkat”, jegyezte meg a miniszter. Mint mondta,

a baloldal olyan szankciókat követel és támogat, amelyek háborús veszélyt hoznak Magyarországra, vagy a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát.

Ezt nem fogjuk hagyni – emelte ki a miniszter hozzátéve, hogy egyenes üzenettel érkezett Brüsszelbe, „melyet magyar nőként és anyaként is következetesen fogok képviselni a holnapi tanácsülésen: amíg Magyarországon polgári kormány van, addig hazánk ki fog maradni a háborúból.”