Megtaláltuk a hős börtönőröket, akik komoly katasztrófát akadályoztak meg Nyíregyházánál

Vágólapra másolva!
A saját életüket kockáztatták azok a kerületfelügyelők, akik tegnap reggel oltani kezdtek egy kigyulladt kamiont Tiszavasvári és Nyíregyháza között. A kamion raktere még csak füstölt, amikor megálltak segíteni, de nem sokkal később már nagy lángokkal éget. A kamion veszélyes anyagot szállított, ami nehezítette az oltást.
Vágólapra másolva!

Két börtönőr hazafelé tartott a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből az éjszakai műszak után Tiszavasvári és Nyíregyháza között, amikor észrevettek egy kamiont, aminek füstölt a raktere.

– mondta az Origónak Tömöri Attila bv. őrmester.

Forrás: Origo

Ekkor vették észre, hogy középen a ponyva már kezd égni. A kocsijukban volt egy kisebb poroltó, azzal elkezdték oltani a lángokat, majd a kamionostól kértek egy nagyobbat és azzal folytatták.

"Megkérdeztük tőle, hogy mit szállít, mire azt válaszolta, hogy veszélyes anyagot. Többek között sósavat és gyomirtót"

– emlékezett vissza a börtönőr. Nem sokkal később lenyitották a raktér ajtaját, és elkezdték lepakolni a kamionról a műanyag kannákat.

A másik börtönőr, aki segített az oltásban elmondta, hogy a kamion sofőrjén látszott, hogy most történt vele először ilyen.

Forrás: Origo

– mondta Tóth Péter bv. őrmester, aki elsőként kezdte el lepakolni a rakományt a kamionról.

Amikor már közeledett a tűz és nem tudtak több dolgot lepakolni, akkor leszálltak és

megállították a forgalmat, nehogy megsérüljön valaki, ha esetleg robbanás történne.

Végül a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet, senki sem sérült meg.

"Nekem ez egy nagyon nagy adrenalin bomba volt. Egy nyugalmas éjszaka után egy ilyen eseménybe belecsöppenni" – tette hozzá Tóth Péter.