Egy tompai férfi részegen sétált hazafelé, amikor az egyik ház előtt összeveszett annak tulajdonosával, majd az udvaron verekedni kezdtek. Végül a házigazda egy húsvágó bárddal brutálisan megverte a férfit.

A férfi tavaly májusban sétált hazafelé részegen egy családi rendezvényről Tompán, amikor az egyik ház előtt összeveszett annak tulajdonosával. A két férfi nem ismerte egymást.

A vita hevében a házigazda behívta a férfit az udvarukra, hogy ott verekedjenek meg. A férfi elfogadta a kihívást, majd verekedni kezdtek.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A hangoskodásra kijöttek a házból a rokonok is, majd a házigazda megfogott egy húsvágó bárdot és fejen ütötte a másik férfit, aki próbált védekezni. Az első ütéstől elesett, a házigazda pedig még háromszor csapott le a bárddal a fejére, majd elmenekült a helyszínről.

A megvert férfi megsérült a kezén és a bordái környékén, valamint 8 napon túl gyógyuló koponyatörése lett. Csak a szerencsének köszönhető, hogy túlélte a támadást.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja a férfit, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.