Állatkínzás miatt felfüggesztett börtönre ítélhetik azt a férfi, aki tavaly nyáron vaslapáttal vert agyon két kutyát Szentdomokoson, miután ismerőse ezer forintot ajánlott fel neki a kegyetlen tettért cserébe.

A férfi tavaly nyáron agyonvert két keverék kutyát, melyek közül az egyik egy pár hónapos kan kölyök, a másik pedig egy szuka volt.

A férfit egy ismerőse kérte meg arra, hogy pusztítsa el a két kutyát, amiért cserében ezer forintot ajánlott fel neki. A férfi elfogadta a felkínált pénzt, majd július 23-án este

egy fanyelű vaslapáttal teljes erőből fejbeverte a két állatot, amitől azok eszméletlenül a földre estek.

A részeg férfi ezután a direkt erre a célra előkészített fekete műanyag zsákokba rakta az eszméletlen kutyákat, majd egy kézikocsira dobta a csomagokat, és egy üres belterületi telekre vitte őket. Mivel itt nem tudta volna feltűnésmentesen lerakni a zsákokat, egészen egy vízelvezető árokig vonszolta őket, ahol már vártak rá a rendőrök.

Forrás: Ügyészség

A helyszínre állatorvost hívtak, aki megállapította, hogy

a kisebbik kutya már az ütések után elpusztult, a felnőtt állat azonban még élt, bár nem mozdult, csak halkan nyüszített. Végül néhány óra múlva ez a kutya is elpusztult a súlyos koponyasérülései miatt.

Az egri ügyészség a férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta, emellett azt, hogy a bíróság ez idő alatt pártfogó felügyeletét is rendelje el.