Nem most kell a sötétbe ugrani, tapasztalt vezetőre van szükség, és ez Orbán Viktor

Orbán Viktor, kampány, Székesfehérvár, beszéd, körút, választás, választók
Vágólapra másolva!
Amit Márki-Zay mond, az a baloldal programja, és hiába tagadja le ezeket csak azért, mert érzi, hogy egyre népszerűtlenebbé válik – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban. Kiszelly emlékeztetett, Karácsony Gergely főpolgármester tavaly augusztusban a német Die Zeitnak arról beszélt, hogy beengednék a migránsokat, csak nem írják rá a plakátokra, mert akkor senki sem szavazna rájuk. Ez is bizonyíték arra, hogy a baloldal nem „bontja ki az igazság minden részletét". Márki-Zay kijelentései nem kiragadott mondatok vagy elszólások. Az igazgató szerint nem most kell a sötétbe ugrani, és nem most kell az egész társadalmi rendszert 12 év után lebontani. Hozzátette: nem kellene az elmúlt 12 évben bejáratott népszerű intézkedéseket egy háború kellős közepén szétrombolni. Olyan vezetőre van szükség, aki már bizonyított, és akinek van tapasztalata válságkezelésben, és ez nem Márki-Zay Péter – szögezte le.
Vágólapra másolva!

Miért veszélyes, hogy Márki-Zay Péter összevissza és komolytalanul beszél?

A baloldali szivárványkoalíciónak nincs átgondolt programja. Amit bemutattak, az nem tartalmaz konkrétumokat;

például a progresszív adó kulcsait, az új családtámogatási rendszer részleteit, vagy akár más elképzeléseket, amelyet a baloldal meg akarna valósítani.

Azért fontos arra figyelni, amit Márki-Zay mond, mert a baloldal programja egy általánossághalmaz, és csak arra lehet alapozni, amit Márki-Zay miniszterelnök-jelöltként nyilatkozik.

Sértegette már az embereket, sokakkal beszélt tiszteletlenül a baloldal jelöltje. Hogyan értékelhetjük ezeket?

Márki-Zay két ígérettel nyerte meg a baloldali előválasztást. Az egyik az ellenzékváltás volt, és hát ez nem sikerült, hiszen ma a DK a legerősebb ellenzéki párt. A másik, hogy hoz új szavazókat, de a közvélemény-kutatások alapján ez sem sikerült. Miután ezeket nem tudta teljesíteni, plusz

döbbenetes kijelentéseket tett a világpiaci energiaárak kapcsán, fizetős egészségügyről beszélt, fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, ezzel pedig csak tovább rontotta a saját megítélését, és így az egyik legnépszerűtlenebb politikussá vált. Ezért fontosak a nyilatkozatai is.

Amikor tavaly ősszel a koronavírus-járvány negyedik hulláma leszálló ágban volt, akkor az emberek nem az életükért aggódtak nagymértékben, hanem a pénztárcájuk miatt.

Márki-Zay mindig szembe megy a józan ész szabályaival, ráadásul a magyarok csupán 19 százaléka támogatja fegyverek küldését Ukrajnába.

Mennyire nevezhető hitelesnek, ha valaki letagadja azt, amit korábban ő maga mondott?

Veszélyes ez a viselkedés, mert,

amit Márki-Zay mond, azt a baloldal teljesen komolyan gondolja. Mindig kiderül, hogy Márki-Zay mondatai igazak, hiszen számos baloldali politikus visszhangozza azokat.

Amikor a világpiaci energiaárakról beszélnek, amikor Kocsis-Cake Olivio vagy Jávor Benedek és mások is az orosz gázcsapok elzárásáról beszélnek,

akkor elmondják, hogy valójában mire készülnek. Amit Márki-Zay mond az a baloldal programja, és hiába tagadja le ezeket csak azért, mert érzi, hogy egyre népszerűtlenebbé válik.

Márki-Zay és a baloldal nem számol be róla, valójában mire készülnek. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ide tartozik a paksi bővítés leállítása is, amely veszélybe sodorná a rezsicsökkentést, Magyarország energiaellátását. Amikor a katonák és fegyverek küldéséről beszélt, később már a sokadik baloldali politikus igazolta vissza, hogy ezeket komolyan gondolják. Jó példa erre, hogy Karácsony Gergely főpolgármester tavaly augusztusban a német Die Zeitnak arról beszélt, hogy beengednék a migránsokat, csak nem írják rá a plakátokra, mert akkor senki sem szavazna rájuk.

Ezek nem kiragadott mondatok vagy elszólások, hanem Potocskánétól kezdve Berg Dánielen át Iványi Gábor kijelentéséig mind visszaigazolják Márki-Zay szavait.

Miért fontos, hogy a háborús helyzetben stabil, biztos vezetője és kormánya legyen Magyarországnak a magyar emberek biztonsága és az ország jövője szempontjából?

Nem most kell a sötétbe ugrani.

Nem most kell új alkotmány - akár feles többséggel -, új családtámogatási- és adórendszer, és nem most kell új intézményrendszert egy háború közepén felépíteni. Nem most kell az egész társadalmi rendszert 12 év után újraépíteni: tehát az adórendszert, a közigazgatást, a bírósági rendszert.

Nem kellene az elmúlt 12 év népszerű eredményeit egy háború kellős közepén szétrombolni. Nem most kellene kísérletezgetni. Olyan vezetőre van szükség, aki már bizonyított, és akinek van tapasztalata válságkezelésben, és ez nem Márki-Zay Péter.