360 falu kap támogatást településrendezési terve elkészítéséhez

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Gyopáros Alpár, a Magyar falu program kormánybiztosa beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Magyar Falu Programmal összhangban, 360 hazai kistelepülés kap összesen 858 millió forint támogatást, a településrendezési terve elkészítésére - mondta Gyopáros Alpár.
Vágólapra másolva!

Minden érvényes pályázatot benyújtó magyar falu - háromszázhatvan település - kap támogatást településrendezési terve elkészítéséhez - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Gyopáros Alpár azt mondta: a falusi embereknek fontos, hogy rendezett településkép várja az oda érkezőket, és ezt a célt szolgálja a településrendezési terv is, amelynek keretében az önkormányzat a falu lakóival közösen határozza meg, mi, hogyan és hol épüljön.

Mivel ez "nem olcsó mulatság", a kormány a Magyar falu programmal összhangban pályázatot hirdetett a falvaknak, hogy a településrendezési terv kidolgozásához, a tervezési és hatósági munkákhoz támogatást nyújtson - ismertette. Kiemelte: a kormány így 858 millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy a magyar falvak tovább szépülhessenek. "Ezt a munkát is folytatni fogjuk, így további hasonló támogatásra számíthatnak a kistelepülések" - mondta a kormánybiztos.