Egy férfi megszegte a foglalkozási szabályokat és balesetet okozott egy nyíregyházi gyárban. Emiatt egy fémből készült szelep felrobbant, ami 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott egy munkásnak. 

2021. január 30-án egy nyíregyházi gyárban a tűzoltáshoz használt vezetékrendszert bővítették, amihez nyomáspróbát tartottak, hogy ellenőrizzék a megfelelő működését. A feladatot nem a gyár dolgozóira, hanem egy másik cég szakembereire bízták.

A nyomáspróbán egy berendezést csatlakoztattak a vízvezeték egyik szelepére és fokozatosan növelték a nyomást. A szelep gyártója pontosan meghatározta, hogyan kell a nyomásnövelő eszközt csatlakoztatni, amit az egyik munkás nem vett figyelembe. Rosszul kötötte rá a szelepre az eszközt.

A nyomás fokozatos növelésével egyidőben munkatársa kézzel kinyitotta a szelepet, ami a téves bekötés miatt felrobbant.

Olyan erejű volt a robbanás és az ennek következtében kiáramló vízsugár ereje, hogy a szelepet a szemközti falba repítette, a fémalkatrész pedig beékelődött a téglafalba.

A férfi munkatársának a keze sérült meg a balesetben, mely nyolc napon belül gyógyult. A gyár biztonsági kamerája rögzítette, mi történt:

A büntetlen előéletű férfi beismerő vallomást tett. Azt mondta, nagyon sajnálja, ami történt, ezért a Nyíregyházi Járási Ügyészség ügyésze úgy döntött,

nem szükséges vádat emelni a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Egy évre felfüggesztették az eljárást, ami után akár meg is szüntethetik.