Márki-Zay Péter az elmúlt hónapokban sokakat megsértett: kisebbségeket, fogyatékkal élőket, jobboldali szavazókat, nőket, vidékieket, idős embereket. Ma még tovább ment: az édesanyákról beszélt sértő kontextusban. És mindezt még viccesnek is találta Gyurcsány Ferenc jelöltje.

Márki-Zay Péter időnként különböző csoportokat, társadalmi rétegeket sérteget: legyenek azok vidékiek, jobboldali szavazók, nők vagy fogyatékkal élők – a sort hosszan lehetne folytatni, korábban össze is gyűjtöttük, ide kattintva elérik.

A baloldal jelöltje ma egy kampányrendezvényen az alábbiakkal próbálta híveit szavazók toborzására buzdítani:

„Ha sikerül a fideszes agymosást semlegesíteni azzal, hogy önök a valóságot, az igazságot elviszik az emberekhez. Beszéljenek az emberekkel! A fiatalok győzzék meg a szüleiket és a nagyszüleiket! Csak ezen múlik! Ahogy viccesen szoktuk mondani: győzzétek meg a fideszes anyátokat, és akkor minden rendben lesz! Mindenki győzze meg a fideszes rokonait, szomszédait, könyörögjünk nekik: óriási döntés van a kezükben április 3-án” – hangoztatta Márki-Zay Péter.

Az anyázás nem hogy belefér Márki-Zay Péternek, de azt még viccesnek is találja. Sőt, nem csak ő, hiszen szavaiból egyértelműen kitűnik, hogy ez a „poén” közszájon forog a baloldali kampánystábban.

Elgondolkodtató az is, hogy híveit már arra kéri: könyörögjenek azért, hogy ismerőseik, rokonaik szavazzanak a baloldalra. Fontos megjegyezni azt is, hogy

noha számtalan embert megsértett Márki-Zay Péter, bocsánatot ez idáig egyszer sem kért.