Márki-Zay megszólalt a háborúról: szerinte azt képviselné, amit a kormány, illetve mégsem, de voltaképpen sohase mondott ilyet

Márki-Zay Péter, videó, beszéd
Vágólapra másolva!
Két mondaton belül sikerült önmagának ellentmondania Márki-Zay Péternek a háborúról való álláspontját illetően. Először kijelentette, hogy mindig azt gondolták, mint a kormány, majd pedig próbálta mentegetni azt a mondatát, miszerint ők mindent másként gondolnak a háborúról, mint a kormány. Ember legyen a talpán, aki ezt képes követni.
Vágólapra másolva!

Nehezen követhető, hogy miket beszélt Márki-Zay Péter csütörtök este az ATV-ben. Először azt állította:

Azonban kedden szintén az ATV-ben még azt mondta, hogy ő soha nem képviselte és képviselné azt az álláspontot, amit Orbán Viktor. Miközben a Jelennek adott kedd reggeli interjújában Márki-Zay azt hangoztatta, hogy ő ugyanúgy kezelné a szomszédunkban zajló háborút, mint Orbán Viktor miniszterelnök, addig az ATV Egyenes beszéd műsorában kikérte magának a műsorvezető mondatait; azt állította, hogy másképp kezelné a válságot.

Márki-Zay Péter ismét összevissza beszélt a háborúról Forrás: facebook.com

Gyurcsány jelöltje csütörtök este később arra a műsorvezetői kérdésre, hogy - "Hát két napja megy a vita, hogy igazából mit gondol a magyar kormány a háborúval kapcsolatos politikájáról és álláspontjáról, hogy igazán mit mondott és igazán mit helyesbített. Ezt gondolom, látja" - azt felelte, "elnézést, ez a vita mindig úgy zajlik, hogy valamit a szánkba adják, adnak, valamit a szánkba adnak, amit nem mondtunk. Utána kivágnak egy négy másodperces részt. Utána az ember, amikor azt mondja, hogy nem ezt mondtuk, akkor azt mondják, hogy tessék, hát meggondolta magát."

- vágta rá a műsorvezető.

Majd pedig Márki-Zay Péter azt válaszolta, igen, de nem meggondoltuk magunkat, sosem mondtunk mást. Az utóbbi mondat azért is érdekes, mert éppen korábban pont a Jelennek azt mondta a baloldali listavezető, hogy nem gondolták meg magukat, és mindig ugyanazt mondták a háborúról, mint a kormány, majd pedig kedd este szintén az ATV-ben ennek a szöges ellentétét.