Egy miskolci férfi részegen biciklizett a városban, ami miatt a rendőrök meg akarták állítani. A biciklis azonban erre nem volt hajlandó, szidta a rendőröket, egyiküket prostituáltnak nevezte, majd megpróbált elmenekülni.

A 62 éves férfi tavaly, december végén az egyik délelőtt részegen biciklizett Miskolcon. Dülöngélt, többször elvesztette az egyensúlyát, emiatt az egész utat elfoglalta. A rendőrök utána mentek, és először szirénázással próbálták megállítani, de a férfi nem reagált. Amikor mellé értek, a lehúzott ablakon keresztül mondták neki, hogy álljon meg. Erre a biciklis kiabálva szidta őket, kijelentette, hogy soha nem fog megállni, valamint a rendőrnőnek azt mondta, hogy egy szőke prostituált. 

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőrök ismét meg akarták állítani, a férfi pedig egyre gyorsabban tekert. Azt mondta, hogy nem tud megállni, mert eltörik a lába ha lerakja. Menekülés közben leszállt a bicikliről, majd azt tolva megpróbált leszaladni az egyik aluljáróba, de a rendőrök utolérték és elfogták. A biciklis ellenállt, azt kiabálta, hogy ők csak álrendőrök, hívjanak igaziakat.

Az ügyészség becsületsértéssel vádolja a büntetett előéletű férfit. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje közmunkára.