Buzinkay György baloldali jelölt jogásznak hazudja magát, de nincs is jogi diplomája

Buzinkay György, politikus
Buzinkay György
Vágólapra másolva!
Pest megye 3-as számú körzetének baloldali jelöltje, Buzinkay György (Momentum Mozgalom) jogászként hivatkozik magára, de az önéletrajza alapján nincs jogi diplomája. Buzinkay korábban történésznek is hazudta magát, noha történész diplomája sincs. A momentumos politikus a baloldali jelöltség mellett Márki-Zay Péter csapatának LMBTQ-jogokért (értsd: propagandáért) felelős embere. Korábban több baloldali politikusról derül ki, hogy hazudott a végzettségéről, ők a teljesség igénye nélkül a következők: Hajnal Mikós, Bangóné Borbély Ildikó, illetve Karácsony Gergely.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal Pest megye 3-as számú egyéni körzetében (Szentendre és környéke) Buzinkay György momentumos politikust indítja az április 3-i országgyűlési választáson.

Buzinkay egy választási kiadványban jogászként hivatkozik saját magára, miközben nincs is jogi diplomája

írja a Mandiner.

Forrás: Mandiner

Az előválasztásnak hazudott Gyurcsány-show honlapján elérhető nyilvános önéletrajza alapján sincs jogi végzettsége. Közgazdálkodás és közpolitika mesterdiplomája és politológia alapdiplomája van.

Forrás: Mandiner

Buzinkaynak nem ez az első ilyen esete. A momentumos politikus 2020 októberében, a baloldali HVG-n megjelent írásában történészként hivatkozott magára, ám a fenti kép tanulsága szerint történészi képzettsége sincs. Ennek ellenére a 2020-as cikke még mindig nem került korrekcióra.

Forrás: HVG.HU
Forrás: HVG.HU

Az esettel kapcsolatban a Mandiner megkereste a Momentum sajtóosztályát is, az alábbi kérdéseket tették fel:

  • Azt szereznénk megtudni a képviselőjelölt úrtól, hogy van-e, és ha igen, mikor és hol szerzett történészi diplomát?
  • Ha nincs ilyen diplomája, miért tüntette fel így magát a cikkben?
  • Lemond-e az eset miatt a jelöltségről?
  • Tervez-e a Momentum ebben az ügyben valamilyen lépést tenni?

Érdekességként megjegyzendő, hogy Buzinkayt Márki-Zay Péter kinevezte az „árnyékkormánynak" nevezett csapata LMBTQ-jogokért (értsd: propagandáért) felelős „tisztviselőjévé".

Egyre több baloldali jelöltről derül ki, hogy hazudott a végzettségéről

Ahogy arról az Origo már több alkalommal is beszámolt, korábban egy másik baloldali jelölt,

Hajnal Miklós (Momentum) hazudta magát közgazdásznak, aki a híres Oxfordi Egyetemen végzett, de kiderült, hogy nincs diplomája, mivel a képzést nem fejezte be.

Hajnal botrányával kapcsolatosan nyilatkozott Fekete-Győr András bukott pártelnök.

Fekete-Győr erre azt mondta, hogy szerinte nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát...

A momentumos politikus amúgy 2020 novemberéig önkormányzati képviselő volt a XII. kerületben, de azóta nincsen semmilyen választott tisztsége.

„Magától értetődően" nem maradt pozíció nélkül Hajnal ezt követően sem, mivel

A BALOLDALI HAVEROKNAK HÁLA FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI ELNÖK LETT A BKK-NÁL, AMIÉRT – A MI ADÓNKBÓL – HAVI BRUTTÓ 502 200 FORINTOT, AZAZ TÖBB MINT FÉLMILLIÓT KAP MINDENFÉLE FELSŐFOKÚ VÉGZETTSÉG NÉLKÜL.

Később Hajnal Miklós országgyűlési képviselőnek is állította magát a Facebook-oldalán, de dacára annak, hogy már többször is hazugságspirálba keveredett,

Gyurcsányék mégsem léptették vissza.

Forrás: MANDINER/FACEBOOK

Nem volt ilyen szerencsés Bangóné Borbély Ildikó, aki a momentumos politikussal ellentétben napokon belül belebukott a diplomahamisítási botrányába. Bangónét kizárták az MSZP-ből, és nem tették rá a Gyurcsány-listára sem.

A diplomahamisító baloldali politikus az országgyűlési képviselői mandátumát persze nem adta vissza.

Emlékezetes az is, hogy

Karácsony Gergely megpróbálta elhitetni, hogy van egy középfokú nyelvvizsgája, de nem mondott igazat.

A baloldali főpolgármester nyelvvizsgabotrányáról az Origo itt írt részletesen. Legutóbb pedig hivatalos önéletrajzában tűnt fel egy doktori végzettség, de a hamis bejegyzést egy munkatárs hibájának mondva gyorsan eltüntették a főváros weboldaláról. Karácsony azt próbálta elhitetni egy interjúban, hogy a tudta nélkül „valaki beleírta" a doktorátust az életrajzába...