Vágólapra másolva!
A falvak tönkretételének tervével vádolta meg a baloldali pártokat a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjújában. Gyopáros Alpár hangsúlyozta: meggyőződése szerint, ha az április 3-i országgyűlési választást követően a Gyurcsány-féle baloldal alakíthatna kormányt, akkor a Magyar falu programot az elsők között törölnék el, kormányzásuk alatt is tönkretették a vidéket, a falvakat.
Vágólapra másolva!

A kormánybiztos hozzátette: A baloldal háborúpártisága egész Magyarországra, a legkisebb falvakra is veszélyes,

épp azokat az intézkedéseket, például a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, a családtámogatásokat rombolná le, amelyek a falusi emberek megélhetését nagyban segítik.

Az interjúban a politikus részletesen felsorolta, hogy a kormány milyen programokkal segítette a kistelepülésket. Szólt a falusi csokról, a pályázatokról, a falusi útalapról és a falusi kisboltok, a mikrovállalkozások támogatásáról. Ezek közül leginkább a pályázati rendszer tart közérdeklődésre számot.

- közölte.

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Magyar falu programban elvégzett fejlesztésekről szóló sajtótájékozatón a magyarnándori művelődési házban 2022. január 31-én. Forrás: MTI/Komka Péter

Az idei újdonságok közül kiemelte a gépszínpályázatot, amelyet azért kértek az önkormányzatok, mert szükségük van olyan ingatlanra, ahol a beszerzett gépeket és járműveket tárolhatják. Továbbá, már a jövő évi kiírásokat tervezik, ilyen lesz például

a buszmegállók és a közvilágítás korszerűsítése.

A Magyar falu program rendkívül látványos része, hogy utak, járdák épülnek, intézmények újulnak meg, elfogynak az üres ingatlanok a településeken, mert növekszik a népességszám, mindezek pedig önmagukban is igazolják a kezdeményezés létjogosultságát.

A Magyar falu program visszaadta a kistelepüléseken élők hitét, az emberek úgy gondolják, érdemes falun tervezni az életet, mert a kistelepüléseknek van jövőjük, ahol megéri otthont teremteni és gyermeket vállalni.

illusztráció Forrás: Shutterstock

Három év alatt a 2500 olyan településből, ahol évtizedek óta drasztikusan csökkent a lélekszám, 1200 faluban pozitív irányba változott a helyzet. Segített a kormány vidékieknek szóló üzenete, hogy "ne aggódjatok, nem vagytok egyedül, itt vagyunk, segítünk".

Ezt a rendkívül örömteli folyamatot törhetné derékba a kormányváltás

- vélekedett a politikus.
A számok teljes egészében a kezdeményezés létjogosultságát igazolják, hiszen az idei forrásokkal együtt

a Magyar falu program összköltségvetése megközelíti az ezermilliárd forintot.

Ha marad a nemzeti kormány, akkor további jelentős források érkezhetnek a vidék fejlesztésére - tett hozzá a kormánybiztos.