Márki-Zay kampányfőnöke elismerte, vannak tárgyalások Ukrajna és a baloldal között

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian prime ministerial candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay, answers journalists' questions prior to a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter nemrég Twitter-oldalán biztosította arról az ukrán elnököt, hogy mellette áll és már nagyon várja, hogy hamarosan személyesen is találkozzanak. Már eddig is fennált a gyanú, hogy a baloldal háttértárgyalásokat folytat Ukrajnával, most viszont mindezt Zaránd Péter, a Márki-Zay Péter vezette Egységben Magyarországért kampányfőnöke is beismerte, aki a Telex nevű baloldali blognak arról beszélt, hogy semmilyen háttértárgyalása sem jelent biztonsági kockázatot a magyar emberek számára.
Vágólapra másolva!

A magyar baloldal a háború kezdete óta felelőtlen kijelentésekkel próbálja veszélybe sodorni Magyarországot és a határon túli magyarokat. Márki-Zay Péter beszélt már korábban arról, hogy katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, most pedig Twitter-oldalán biztosította támogatásáról az ukrán elnököt, és kiemelte: alig várja már, hogy személyesen is találkozzanak.

Eddig is fennállt a gyanú, hogy a magyar baloldal és az ukrán vezetés között gyakran zajlanak háttértárgyalásások, most viszont ezt be is vallották.

Zaránd Péter, a Márki-Zay Péter vezette Egységben Magyarországért kampányfőnöke az egyik baloldali blognak beszélt arról, hogy az ilyesfajta tárgyalások nem veszélyeztetik Magyarország biztonságát, ez viszont súlyos tévedés, hiszen Magyarországnak ebből a konfliktusból ki kell maradnia.

Zaránd viszont ezzel a kijelentésével beismerte, hogy a baloldal folytat megbeszéléseket az ukránokkal. Arról állapodhattak meg, hogy a baloldal esetleges győzelme esetén azonnal megindulna a fegyverek szállítása Magyarországról Ukrajnába, valamint minden olyan szankciót is megszavaznának, amelyek az energetikai szektorra vonatkoznak, ez pedig elszabadítaná az energiaárakat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrég Facebook-oldalán reagált az újabb baloldali háborús kísérletre.

"Márki-Zay Péter Twitter-üzenetéből, amelyet Ukrajna elnökének küldött világosan látszik: megegyeztek, hogyha a baloldal nyerne, ha a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a földgáz-és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat és azonnal megkezdenék a fegyverszállítást" - mondta Szijjártó Péter.

Ez rendkívüli veszéllyel járna Magyarországra nézve - húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.