Nem jutott messzire az az iráni férfi, aki csomagtartóban csempészett két, magát töröknek valló migránst azzal a szándékkal, hogy Ausztriába viszi őket. A magyar és az osztrák rendőrök már az elindulás után lecsaptak rájuk. A bíróság elrendelte a letartóztatását, ami nem végleges, mert a férfi és ügyvédje fellebbeztek ellene.

Egy Németországban élő, iráni férfi egy autóval érkezett Magyarországra azért, hogy migránsokat csempésszen Nyugat-Európába. Március 26-ján éjfélkor vett fel egy autóval Ruzsa külterületén 2, magát töröknek valló migránst, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Szerbiából Magyarországra. Ausztria felé indult volna velük, de az osztrák és magyar rendőrök már az út elején igazoltatták és őrizetbe vették.

A férfival szemben embercsempészet miatt indult eljárás, melyben az ügyészség egy hónapra javasolta a letartóztatását a szökés, rejtőzködés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

A kép illusztráció.Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szegedi bíróság az ügyészi javaslatnak helyt adott, és elrendelte a letartóztatást. A végzés nem végleges, mivel a férfi és ügyvédje szabadlábon védekezés érdekében fellebbezett.