Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat a 22 éves, miskolci férfi ellen mert a gyanú szerint nagyon megverte a barátját.

A férfi tavaly, június elején Miskolc külterületén iszogatott a barátjával. Estére berúgtak, majd elindultak hazafelé. A barát útközben leszólította az egyik ismerősüket és cigit kért tőle. Az ismerős elmondta, hogy nem tud adni, mert elektromos cigit szív. A barát ezen felháborodott, és vitatkozni kezdett az ismerőssel. Ez nem tetszett a férfinak, ezért ököllel megütötte a barátját, majd többször fejbe rúgta. A támadás olyan brutális volt, hogy az ismerős nem mert beavatkozni, de tudta, hol lakik a barát, ezért odament és szólt a rokonainak.

A rokonok egy talicskával odamentek, amivel hazatolták az áldozatot, majd hívták a mentőket és a rendőröket is. A férfi 8 napon túl gyógyuló sérülései miatt életveszélyes állapotba került.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a 22 éves támadó ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.