Óriási a tétje, hogy április 3-a után ki alakít kormányt Magyarországon és hogy ki lesz ellenzékben – jelentette ki a Pesti TV-nek adott exkluzív interjújában Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.A baloldal háborúba sodorná az országot, magyar fegyvereket küldenének Ukrajnába, NATO-kérésre pedig magyar katonákat is, miközben az Oroszország elleni szankciókat is életbe léptetnék, különös tekintettel az energiahordozókra, amelyek miatt a magyar gazdaság tönkremenne, nyersanyaghiány lépne fel – mondta Gulyás Gergely.

Ma Magyarországra nézve a legnagyobb veszélyt a baloldal kormányzása jelenti, akik egyértelművé tették, mi az álláspontjuk a háborúról és a jövőről, miközben a jobboldal, a Fidesz–KDNP, mi, a magyar érdekeket képviseljük. Az a helyzet, hogy a baloldal az elképzeléseivel, terveivel jobban szankcionálná Magyarországot, mint Oroszországot"- mondta Gulyás Gergely a Pesti TV-ben. 

Szarvas Szilveszter a Márki-Zay–Zelenszkij-paktumról is kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Gulyás Gergely leszögezte: a paktumért nem Zelenszkijt kell hibáztatni, hanem a magyar baloldalt.

Gulyás Gergely  Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond- illusztrációForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az utóbbi tíz évben nincs olyan konfliktus, amelynek során a magyar baloldal ne velünk szemben foglalt volna állást, és álláspontjukat most is egyértelművé tették. Azt javaslom a választóknak, hogy mindenki gondolja át, hogy Márki-Zay alkalmas-e arra, hogy ezt az országot vezesse. Márki-Zay és a baloldal olyan kockázat Magyarországnak, ami józan ésszel nem vállalható- fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mind a jobboldali portálok hackertámadása, mind a kiküldött gyanús SMS-ek ügye bűncselekmény; utóbbi személyes adatokkal való visszaélés is, hiszen a baloldal jogszerűen nem juthatott hozzá a választók adataihoz, akik ehhez nem járultak hozzá. Teljesen nyilvánvaló, hogy jogellenesen lophattak el adatokat, amit a baloldal felhasznál

– jelentette ki Gulyás Gergely.

Szarvas Szilveszter az EBESZ választási missziójáról is kérdezte Gulyás Gergelyt, aki úgy fogalmazott: az ide érkező EBESZ-csapat baloldali szurkoló, az EBESZ választási missziójának tízből öt tagja közvetetten, vagy közvetlenül is dolgozott Soros Györgynek.