Három eljárást indított Budai Gyula a baloldallal szemben

BUDAI Gyula
Budapest, 2021. november 29. Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Jogosulatlan adatkezelés, tiltott kampányfinanszírozás és költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt kezdeményezett eljárásokat a baloldallal szemben Budai Gyula - mondta a fideszes politikus szerdán a közmédiának nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Budai Gyula kifejtette, kedden a baloldal sms-eket küldött ki több millió állampolgárnak olyan telefonszámról, amely nem volt visszahívható. Felveti a jogosulatlan adatkezelés gyanúját az, hogy ilyen nagy mennyiségű adattal, telefonszámmal rendelkeznek, amelyet - szavai szerint - törvénytelen úton szereztek meg.

Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ezért Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökéhez fordult.

Hozzátette, nyilvánosságra került, hogy a múlt héten Márki-Zay Péter Vecsésen egy étteremben a DatAdat Professional Kft. nevére kérte a csaknem 140 ezer forintos számlát kiállítani. Ez egy offshore-hátterű, Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz és Ficsor Ádámhoz, Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnökéhez köthető adathalász cég - mondta Budai Gyula, aki ezért Domokos Lászlóhoz, az Állami Számvevőszék elnökéhez fordult, hogy tiltott kampányfinanszírozás miatt indítson vizsgálatot.

Végül, mivel az ismeretlen eredetű pénzek kampányban történő felhasználása és tisztára mosása miatt a bűncselekmény alapos gyanúja is felmerül a baloldal kampányfinanszírozásával kapcsolatban, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi főigazgatójánál költségvetési csalás bűncselekménye miatt tett büntetőfeljelentést - közölte a politikus.

Budai Gyula megjegyezte, egy múlt héten kiszivárgott hangfelvétel alapján kokain értékesítéséből származó pénzeket használtak fel Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke óbudai kampányához.

- jegyezte meg.