Még aznap lecsaptak a rendőrök egy kecskeméti férfira, aki a városban megszólított egy idős asszonyt, majd kitépte az aranyláncot a nyakából.

Kétségbeesett hangon tett bejelentést a rendőrségre telefonon egy 68 éves asszony március 29-én délután fél három körül. Azt mondta, pár perccel korábban kifosztották. Elárulta, hogy az Akadémia körúton megszólította egy idegen férfi, aki hirtelen kitépte az aranyláncot a nyakából, és egy citromsárga biciklivel elhajtott.

A kecskeméti rendőrök épp a városban nyomoztak egy másik ügy miatt. Azt félbeszakították azt, és azonnal a helyszínre siettek. Néhány perc múlva a nyugdíjast megnyugtatták, aki részletes személyleírást adott nekik a támadójáról.

Forrás: Police.hu

Keresni kezdték a rablót, akireegy külterületi, tanyás részen találtak rá. A férfi biciklivel menekült el a rendőrök elől, de hiába, mert hajtóvadászat indult ellene. A kecskeméti D. Bélát

17 óra 25 perckor megtalálták, elfogták és őrizetbe vették. Az 51 éves férfinál megtalálták az asszony aranyláncát, amit a rendőrök visszaadtak neki

  - írja a Police.hu.