Orbán Viktor miniszterelnök Makóra (Csongrád-Csanád megye 4-es számú egyéni körzete) látogatott kedden, ahol Lázár János támogatására biztatta a helyieket. Orbán Viktor kiemelte: „A választás itt fog eldőlni. Április 3-án csak a Fidesz!" Az eseményről most került ki videó a miniszterelnök Facebook-oldalára.

Magyarország miniszterelnöke a közösségi oldalára felkerül videója alapján kihangsúlyozta: „Az igazság az, hogy kicsit furcsán érzem magam most ebben a választókerületben. Mert persze most Makón vagyunk, de ugye nagyon fontos város itt Hódmezővásárhely is. És én egészen másokat gondoltam Hódmezővásárhelyről, mint amit most látok".

Orbán Viktor hozzáfűzte: Én még a nagy legendás polgármesterrel és képviselővel (Rapcsák András-szerk.) kezdtem Hódmezővásárhelyen, aztán a Jánossal folytattam, aki kiváló miniszterem volt, és ha valaki egyszer azt mondta volna nekem, hogy a Gyurcsányék Hódmezővásárhelyről állítanak majd egy ilyen miniszterelnök-jelöltet, akkor én azt mondtam volna, hogy ennek az embernek elment az esze.

És az a helyzet, hogy ez most megtörtént. Úgyhogy kedves makóiak az Önök súlya meg szerepe most nagyon megnőtt. Mert az a helyzet, hogy a választás itt fog eldőlni – emelte ki a miniszterelnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke Makón, Lázár János országgyűlési képviselő, kormánypárti képviselőjelölt utcafórumán 2022. március 29-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Persze van 106 választókerület, de azért dől el itt a választás, mert aki a saját választókerületében nem tud nyerni, az nem tud nyerni országosan sem".Úgyhogy én arra kérem Önöket, hogy jöjjenek el, támogassák Lázár János képviselőt urat, akivel szeretnék még hosszú ideig együtt dolgozni – zárta gondolatmenetét Orbán Viktor.