Orbán Viktor: Meg kell állítani a genderőrületet!

Választás 2022, Orbán Viktor, Eger
Eger, 2022. március 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond Egerben, ahol választókkal találkozott 2022. március 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Meg kell állítani a genderőrületet! - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Egerben, ahol a gyermekvédelmi népszavazásban feltett kérdések elutasítása és a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Pajtók Gábor mellett kampányolt.
Vágólapra másolva!

Azt mondta: ha elmegyünk és négy nemmel szavazunk, akkor a kérdést a népszavazással hosszú időre le is rendezzük. "Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket hagyják békén!" - hangsúlyozta.

Kijelentette azt is, hogy a népszavazás tétje, "megőrizzük-e a józan eszünket". Úgy folytatta: Magyarország egy szabad ország, a felnőttek eldöntik, hogy hogyan akarnak élni. "Nem is akarunk mi ebbe beleszólni. De a gyerekek, na az a vörös vonal" - fogalmazott.

Eger, 2022. március 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond Egerben, ahol választókkal találkozott 2022. március 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szerinte azért kell most népszavazást tartani, hogy világossá váljon, "ezeknek a marhaságoknak", idegen divatoknak nem szabad bejutniuk az iskolákba.

Hozzáfűzte: ha a gyerekeket az iskolában olyan hatások érik, amelyek a szülők dolgát megnehezítik, akkor az iskola olyasmit csinál, amire nem kapott felhatalmazást.

"Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel" - hangsúlyozta, hozzátéve: ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik.