Meghalt egy magatehetetlen asszony, mert elhanyagolta a lánya

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 6 év börtönbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a pápai nőt, aki miatt meghalt a magatehetetlen édesanyja. A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb minősítést, a büntetés súlyosítását indítványozta.
Vágólapra másolva!

Az ítélet szerint egy 57 éves nő és 84 éves édesanyja kettesben éltek egy pápai házban. Az idős nő szellemi és fizikai állapota folyamatosan romlott, 2019 júliusára önellátásra képtelenné vált.

Lánya nem segített neki, sőt többször bántotta amiatt, mert már nem tud rá főzni és takarítani.

A nő az ágyhoz kötött édesanyját elszigetelte a külvilágtól, senkit nem engedett be a házukba. Édesanyját nem mosdatta, ruháját, ágyneműjét nem cserélte, rothadó fekhelyéről nem mozdította el. A legyengült nő testén mindenhol felfekvések keletkeztek.

Mindkét lábfején élősködőkkel borított sebei lettek.

A lánya a sebeket nem kezelte, orvosi és egyéb segítséget nem hívott, nem fogadott el. Az asszony 2019. augusztus 2-án leesett az ágyáról, amit a lánya csak 3 nap múlva jelzett egy ismerősének.

Ez idő alatt a nő az édesanyját nem mozdította el a földről, sem enni, sem inni nem adott neki.

A nő ismerőse rendőri segítséggel tudott bejutni hozzájuk, ahol sok szemetet és higiénés viszonyokat találtak.

Elviselhetetlen volt a bűz.

A kommunikációra már képtelen nyugdíjast kórházba vitték, ahol néhány nap múlva meghalt.

A Veszprémi Törvényszék a nőt

különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés

miatt 6 év börtönbüntetésre ítélte amellett, hogy 6 évre a közügyektől is eltiltotta. Az ítélet ellen az ügyész a minősítés megváltoztatása és súlyosítás, a nő és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a nő édesanyját fizikai és szellemi állapota miatt védekezésre képtelennek kell tekinteni.

Az emberölés ezen okból is súlyosabban minősül. A kiszabott büntetés szerintük indokolatlanul enyhe, mivel a nő mind az erkölcsi, mind a jogi normákon alapuló gondozási kötelezettségét durván megszegte, ami kirívó embertelenséget mutat, ezért szigorúbb büntetést kell kiszabni vele szemben. Az eljárás másodfokon, a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.