Óriási a tétje, hogy április 3-a után ki alakít kormányt Magyarországon és hogy ki lesz ellenzékben - ezt mondja a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Hír TV-n. A miniszter szerint a legnagyobb veszélyt Magyarországra a baloldal jelenti, ha hatalomra kerülnének, belesodródnánk a háborúba. Gulyás Gergely kiemelte, nagyon durva, súlyos jogsértéseket követett el a baloldal a választási kampányban. 

Az ukrán-orosz háborúval kapcsolatos véleményekkel kapcsolatban Gulyás Gergely úgy fogalmazott:

Ha Márki-Zayék hatalmon lennének és végrehajtanák, amit meg mondanak, és amit meg tudnak tenni, akkor katonákat küldenének, fegyvereket küldenének, a légtérzárat támogatnák, energetikai szankciókat vezetnének be, ezzel egyrészt belesodródna Magyarország a háborúba, másrészt tönkretennék a magyar gazdaságot.

A Datadat nevével ismertté vált választási visszaéléssel kapcsolatban Gulyás Gergely világossá tette:

Nagyon durva, tömeges jogsértést és bűncselekményeket követtek el a baloldal érdekében (...) Ez ilyen tömeges mértékben egészen példátlan. Gulyás Gergely hozzátette: a baloldalnak nincs demokratikus hagyománya, nincs demokratikus elkötelezettsége, soha vereség után még nem gratuláltak.

A teljes interjú itt látható.