A Gyurcsány-fióka a szakmunkás minimálbér felének megfelelő összeget vallott be, közben Floridában vett ingatlanokat - videó

Karácsony Gergely és kedvenc cégvezére, Mártha Imre
Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-fióka, Mártha Imre a szakmunkás minimálbér felének megfelelő összeget vallott be adóbevallásában, és közben Floridában vett ingatlanokat - írja a Metropol. A lap szerint adócsalásra utaló információk jutottak a Metropol tudomására. Ezek szerint a fővárosi közművek egyszemélyi vezetője mindösszesen havi 75 ezer(!) forint jövedelmet vallott be több éven keresztül, mielőtt Karácsony Gergely jóvoltából a budapesti közműcégek vezetője lett. 
Vágólapra másolva!

A Metropol azt írja, hogy mindez

azért megdöbbentő, mert ugyanezekben az években a Gyurcsány-fiókának becézett Mártha Imre saját maga, sőt a családja nevén lévő ingatlanos cég sok százmillió forint értékben vásárolt ingatlanokat Floridától Budapesten át egészen az ukrán-magyar határig.

Mártha Imre elképesztő luxusban él Forrás: Metropol

A Metropol több forrásból is arról szerzett információt, hogy

- írja a portál. Hozzáteszik: a luxusnyaralásaival, a Prisztás nevezetű maffiózó családjától megvásárolt villájával, úszómedencéjével rendszeresen kérkedő Gyurcsány-fióka

2018-ban és 2019-ben is – tehát közvetlen azelőtt, hogy kinevezték volna a budapesti közműholding élére – 900 ezer, azaz havi bontásban mindösszesen 75 ezer forintot keresett, legalábbis papíron. Ez az akkori szakmunkás bérminimum négyórás elfelezett összegének felel meg.

Adócsalásra utaló információk jutottak a Metropol tudomására Forrás: Metropol

Elképesztő luxusban él Mártha Imre

A Gyurcsány-fiókának „becézett" közművezér eközben egy sok százmillió forintot érő svábhegyi luxusvillában él, egy több tízmilliós Bentley-vel közlekedik, és 2019-ben, még „négyórás szakmunkásbér-minimumából" vásárolt magának egy floridai luxuslakást, sőt egy magánszigeten található telket, amire állítólag egy reneszánsz villát szándékozik építeni - írja a Metropol. Kifejtik:

tehát ugyanabban az évben tett szert a tengerentúli sok százmilliót érő ingatlanokra, amikor papíron mindössze havi 75 ezer forintot keresett.

Floridában vásárolt ingatlant Forrás: Metropol

Megtalálták, de nem válaszolt a Metropol kérdéseire

A fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a FŐTÁV, a temetkezés és a kertészet csúcsvezetőjét személyesen is szerette volna megkérdezni a portál a birtokukba került információkról. Végül március 26-án, vagyis munkanapon, egy csopaki bisztróból kifelé jövet sikerült feltenniük kérdéseiket.

Mártha Imre nem akart válaszolni a neki kínos kérdésekre, és inkább elhajtott Forrás: Metropol

Mártha Imre azonban nem kívánt nyilatkozni. Miután érdemi válaszokat nem kaptak tőle, felszállt a robogójára és elhajtott.