Elfogták a kiskunhalasi tanyavilág fosztogatóját

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 2022. március 30-án 6 órakor elfogtak egy 38 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt öt hónapban legalább tizenegy vagyon elleni bűncselekmény követett el.
Egy 38 éves férfi mindent ellopott, ami megtetszett neki Kiskunhalason
Vágólapra másolva!
Kerítést, tűzifát, juhot lopott, tanyákat tört fel és kerékpárt zsákmányolt. A kiskunhalasi rendőrök kezdeményezik a férfi letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai március 30-án 6 órakor elfogtak egy 38 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt öt hónapban legalább tizenegy vagyon elleni bűncselekmény követett el.

B. István a nyomozás adatai alapján 2021. október 21-e és 2022. március 14-e között leginkább a Kiskunhalas külterületén lévő tanyás területeken követtet el bűncselekményeket. Jogtalanul ment be a külterületi portákra, ahonnan válogatás nélkül mindent elvitt, ami csak a keze ügyébe került.

Az egyik helyről fülbevalót és villanymotoros húsdarálót, sarokcsiszolót és telefont zsákmányolt, egy másik sértettől fűkaszát, vagy éppen hidrofort emelt el.

Az sem rettentette vissza, ha meglopott áldozatai otthon voltak. Az egyik tanyán a gazda éppen

a házban aludt, amikor a férfi beosont, és az ágya melletti szekrényből kivett egy lemezkazettát, amelyben többszázezer forint volt.

A kerítés sem állhatta útját. Az egyik telken lebontotta a baromfiudvar kerítését, amely öt méternyi horganyzott trapézlemezből készült. De nem csupán azt, hanem körülbelül egy köbméternyi, felhasogatott tűzifát is magával vitt. Máshonnan juhot lopott, egy újabb tetthelyről pedig egy hat méteres ereszcsatornát szerelt le.

Két kerékpár is a férfi áldozatává vált. Ezeket boltok elől lovasította meg és feltört egy furgont is.

A kiskunhalasi nyomozók az egyelőre csak 11 lopással gyanúsított B. Istvánt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és a helyi ügyészeknél kezdeményezték a tolvaj letartóztatásának indítványozását.