Három helyre is betört egy hajléktalan külföldi Lakitelken

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy koszovói férfi ellen amiért ősszel több helyre is betört és több mindent ellopott Lakitelken. Egy autót is feltört, amelyből egy autórádió előlapot zsákmányolt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy koszovói férfi hajléktalanként élt Magyarországon. Nem volt legális jövedelme. Hogy pénzt szerezzen, 2021. november 2-án hajnalban, befeszítette egy lakiteleki zöldséges üzlet ablakát.

Negyvenezer forintot, élelmiszereket, metszőollót és kést lopott.

Három nappal később egy lakiteleki általános iskola ajtaját feszítette be. Bement az iskolába, ahol két tanterem ajtaját is befeszítette és szekrényeket tört fel.

Innen laptopokat, más számítástechnikai eszközöket,

élelmiszereket, iskolás gyermekek ragasztóit és más dolgokat zsákmányolt.

Ezeken kívül egy Lakiteleken parkoló, lezárt autót is feltört.

Bemászott egy ház udvarára, ahol egy ott parkoló kocsi vezető oldali ablaküvegét törte be és magával vitte az autósrádió előlapját. L

opásaival összesen 13 embernek okozott kárt a hajléktalan.

A teljes kár mintegy 216 ezer forint, aminek egy része a lopott dolgok lefoglalásával megtérült. A férfit november 12-én elfogták, majd őrizetbe vették.

A letartóztatás alatt álló férfit a járási ügyészség kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopáson kívül tizenegyrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopással is megvádolta. Az ügyész végrehajtandó börtön és kiutasítás kiszabását indítványozta a férfival szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.