Világhírű zeneművészektől kezdve nagy rendezőkön, színészeken és népszerű sztárokon át a TV2-s műsorvezetőkig mind a Fideszt támogatják

Reviczky Gábor Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész.
Vágólapra másolva!
Egyértelmű kiállást mutat a polgári kormányzat mellett a kampányhajrában a hazai kultúra számos – köztük világhírű – képviselője is. Szavazásra buzdító üzeneteikben nemcsak a kultúra és a gazdaság terén az elmúlt években elért eredményeket emelik ki, de azt is, hogy az Orbán-kormány a garancia arra, hogy hazánk nem sodródik bele a háborúba.
Vágólapra másolva!

Reviczky Gábor Kossuth-díjas színész, a nemzet művésze szerint is „komoly a tétje a választásnak". Az Origónak úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány nemzetben gondolkodik, azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság jól teljesítsen, és a családokat soha nem látott módon támogatja. A háborút pedig a lehető legjobban kezeli.

A választóknak azt üzente:

gondolkodjon el mindenki azon, hogy mi a fontos az életben, és mi a jó a nemzetünknek.

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila szerint mióta az Orbán-kormány vezeti az országot, jobb magyarnak lenni. Szavaiban méltatta a jelenlegi kormányt kultúrában dolgozó emberként, mert mint mondta, soha ennyi pénzt nem költöttek azelőtt kultúrára, mint most. Méltatta nagycsaládos apaként és büszke nagyapaként, mert látja, hogy könnyebben tudnak a fiatalok elindulni. Méltatta mint keresztény ember, mert itthon nem lerombolják a templomokat, hanem újakat építenek, és mindenki szabadon gyakorolhatja a hitét. És méltatta magyarként, egy erős, büszke nemzet fiaként is, mert az országnak határozott véleménnyel bíró kormánya van.

Beszélt arról is, hogy a fővárosban, ahol liberális vezetés van, semmi terv nincs.

Vidnyánszky Attila szerint most a háború felülír mindent, és a kormány jól cselekedett, amiért mindent megtesz azért, hogy kimaradjon Magyarország a háborúból.

Marton Éva világhírű operacsillag, a huszadik század legnagyobb drámai szopránénekesnője szerint az idei választás tétje a kultúra szempontjából az, hogy amit elkezdett a kormány, azt folytathassa.

Miklósa Erika kijelentette: nem is kérdés, hogy vasárnap a béke mellett teszi le a voksát. „Szeretem a hazámat, nálam ez mindennapi valóság. Én ebbe az identitásba, kultúrába beleszülettem, ez az én morális és érzelmi iránytűm a választásnál.

Irányt mutat az is, hogy a gyerekeink jövőjéről is döntünk. Elképesztő felelősség ez”.

Molnár Levente világhírű operaénekes úgy fogalmazott a vasárnapi választással kapcsolatban, hogy „most a létezésünk a tét". Szerinte is

támogatni kell ezt a kormányt, amely békepárti, jól szervezett, és Orbán Viktor miniszterelnökre az egész világon odafigyelnek.

„A kormányfő mindig tudja, hogy mi a következő lépés – sőt, több lépéssel előrébb jár. Egységesnek kell lennünk. Nem kérdés, hogy a legkomolyabb államférfi, Orbán Viktor maradjon az ország élén" – mondta Molnár Levente az Origónak.

Arról is beszélt: „Magyarország épült, szépült, fejlődött az utóbbi 12 évben", a világot járva pedig azt látta, hogy máshol nincs ilyen építkezés, nincs ilyen családtámogatási rendszer, és nincs a gyerekvédelemről sem szó.

Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója úgy látja:

soha nem volt még akkora tétje a választásoknak, mint most vasárnap lesz.

A Kossuth-díjas koreográfus az Origónak beszélt arról is, hogy az együttes fellépése a Békemeneten megható, felemelő élmény volt.

Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongorista, zongoraművész, zeneszerző, Kossuth-díjas művész kijelentette: „Ha ez a kormány marad, a gázellátás és az energiaellátás is biztosított lesz, és folytatódnak a fejlesztések is". Beszélt arról is, hogy a kormány a kultúrát is támogatja, még azokat is, akik kritizálják.

– mondta.

Tátrai Tibor, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitáros-zeneművész szerint Magyarország az elmúlt évtizedben a közbiztonság és kiszámíthatóság tekintetében nagyot javult. Rövid videóban kér mindenkit, hogy menjen el vasárnap, és szavazzon a szíve szerint:

Kovács Ákos énekes, dalszerző soha nem hagyott ki egyetlen választást sem, mert tudja, hogy nagy a tét. A Mandinernek a Kossuth-díjas művész úgy fogalmazott:

A saját hazánkban mi döntünk – nyilatkozta –, „hát döntsünk jól, mi, mindannyian, idegen erők által fegyverként egymásra fogott magyarok."

Kovács Ákos Fotó: Polyák Attila - Origo

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész szerint fontos, „hogy tudatosan éljünk alkotmányos jogainkkal április 3-án, és beleszóljunk országunk jövőjébe." A zenész szerint „ezeréves országunkban büszkeség magyarnak lenni, ezért kötelességünk megőrizni magyarságunkat, a kultúránkat, hogy azt tovább gazdagítva és fejlesztve adhassuk át az utókornak". Kiemelte azt is,

az elsődleges szempont, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés. „Ez az alapja a demokráciának, az igazi társadalomnak."

Varga Miklós énekes-színész is vállalja, hogy sok más hírességhez hasonlóan ő is a biztonságra és a békére szavaz vasárnap. István, a király egykori megformálója szerint a békevágy egyidős az emberiséggel, mindenkiben ott lakozik, ő ezért is mély megdöbbenéssel és aggodalommal figyeli a körülöttünk zajló eseményeket. Markáns véleményt fogalmazott meg:

szerinte aki háborúpárti, az egy két lábon járó idióta.

Hát mégis ki az, aki géppuskaropogásban, bombák árnyékában szeretne élni? Én biztosan nem – mondta Varga Miklós, aki nem tagadja, nagyon tart attól, hogy esetleg hazánk is belekeveredik a háborús konfliktusba, ha esetleg egy háborúpárti kormány kezébe kerül az irányítás.

Természetesen Pataky Attila énekes, az Edda frontembere is elmegy vasárnap szavazni. Azt mondta: a jövő generáció békéjéért és biztonságáért kötelessége a kormánypártra tenni a voksát.

nyilatkozta az Edda frontembere.

Fásy Ádám producer nagyon reménykedik abban, hogy hamarosan csak múlt időben beszélhetünk a szomszéd országban dúló háborúról. Szerinte

Fásy Ádám elmondta: mindenki maga dönti el, hogy hova szavaz, „de az biztos, én Orbán Viktor és az általa vezetett kormány mellett vagyok a jövőben is. Az ország stabilitását ez a kormány képes fenntartani, a kormányváltás óriási káoszt okozna".

Tóth Gabi énekesnő szerint is jól kezeli a kormány a kialakult háborús helyzetet. „A béke érdekében fontos lenne, hogy folytatni tudják ezt a munkát" – mondta, hozzátéve:

Kis Grófo is a Fidesz melletti kiállásra buzdított. Az énekes meglátogatta a miniszterelnököt a Karmelita kolostorban, a találkozóról Orbán Viktor posztolt is videót közösségi oldalán.

– jelentette ki.

A TV2 hírosztálya is Orbán Viktorra szavaz április 3-án

Marsi Anikó, Gönczi Gábor, Andor Éva, Istenes László, Váczi Gergely, Szentpéteri Eszter, Vitányi Judit, Szebeni István műsorvezetők és Szalai Vivien hírigazgató videóban mondja el, hogy miért szavaznak Orbán Viktorra és a Fideszre április 3-án.