Gulyás Gergely a TV2 Tényeknek: Professzionális volt a választás lebonyolítása

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Andor Éva
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter
Vágólapra másolva!
Azt látjuk, a fél hetes részvételi arányból, hogy az mindössze néhány tizeddel tér el a négy évvel ezelőtti aránytól – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter néhány perce a TV2 választási műsorában. Már csak néhány órát kell várni a végeredményre. A közvélemény-kutatások bizakodásra adnak okot, a Mediáné, és a többi is - mondta. Ez a nap a választópolgárok napja, gratulálni majd a győztesnek kell, és a győztesé a felelősségvállalás – tette hozzá.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely azt is elmondta, a választás lebonyolítása professzionális volt, azt megelőzően azonban sok jogsértéssel szembesültünk.

Ennek kivizsgálása a miniszter szerint már a hatóságra tartozik - mondta

„Az embereket nem szabad lebecsülni, mindenki tud felelős döntést hozni" – tette hozzá.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a TV2 választási műsorában Fotó: Csudai Sándor - Origo

Magyarországon többször is tartottunk kétszer is olyan népszavazást, amely érvényes volt, reméljük, hogy ez volt a harmadik – utalt a miniszter a most tartott gyermekvédelmi népszavazásra. Aki nem vesz részt a népszavazásban, az rábízta arra, aki részt vett – tette hozzá.