Börtönbe kerülhet az a 30 éves, büntetett előéletű férfi, aki közös iszogatást követően felajánlotta barátainak, hogy hazaviszi őket. A férfi azonban részeg volt, jogosítványa nem volt, az autó pedig amit vezetett, közlekedésre alkalmatlan állapotban volt. A baleset így elkerülhetetlen volt, melyben az egyik barátja meghalt, a másik pedig megsérült.

A büntetett előéletű férfinak sosem volt jogosítványa, eddig már tizenötször vonták felelősségre közlekedési szabályszegések miatt. Ennek ellenére vett egy közlekedésre alkalmatlan autót, amivel a szomszéd faluba közlekedett, ahol eltávolította annak rendszámait, majd két ismerősével iszogatott. A férfi ezután részegen felajánlotta ismerőseinek, hogy hazaviszi őket. A kocsiból azonban még a hátsó üléssor is hiányzott, így társa csak a padlólemezre tudott leülni, illetőleg a hátsó tengelyen lévő gumiabroncsok eltérő méretűek, mintázatúak és rendkívül elhasználódottak voltak.

Forrás: Ügyészség

A férfi a két falu közötti úton jóval a megengedett sebesség felett haladt, ezért az egyik kanyarban – ahol az út alatt egy patak folyt át - letért útpadkára, majd a patakba torkolló füves lejtőre hajtott, ahol a kocsi többször megpördült, végül pedig a patak beton árokpartjának ütközött. A hátul, rögzítés nélkül utazó ismerőse a hátsó ablaknak csapódott, majd mivel az kitört, a beton árokpartra zuhant.

Forrás: Ügyészség

A balesetben a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy egy hónappal később a kórházban meghalt. Az autó jobb oldali első utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a jelenleg más ügy miatt börtönben lévő férfival szemben börtönbüntetést, és vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta.