Márki-Zay nem lesz parlamenti képviselő, marad Hódmezővásárhelyen

Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter bejelentette a hódmezővásárhelyi tévében, hogy nem ül be a parlamentbe, marad polgármester. A döntés a katasztrofális választási vereség után várható volt, Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter a választás után azonnal megalázta Márki-Zayt, aki nyilvánvalóan fél tőlük. Így az a nevetséges helyzet állt elő, hogy a baloldali lista első három helyezettje közül senki nem lesz parlamenti képviselő.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay marad hódmezővásárhelyi polgármester - ezt jelentette be. Információnk szerint azért döntött így, mert fél Gyurcsánytól és Jakab Pétertől, akik azonnal rá hárították a felelősséget a választási vereségért. Márki-Zay megalázónak érezte a DK és a Jobbik elnökének vasárnap esti nyilatkozatát, amelyben a felelősség elől menekülve a miniszterelnök-jelöltjükre hárítottak minden felelősséget. Márki-Zay még megpróbálkozott azzal, hogy visszavágjon és Jakabot és a Jobbikot hibáztassa, de senki nem veszi komolyan a baloldalon.

Miután Karácsony Gergely főpolgármester marad, Gyurcsányné meg EP-képviselő, így a baloldali lista első három helyezettje nem ül be a parlamentbe, ami egészen sajátos helyzet.