Vádemelést javasolnak a váci rendőrök az ellen a 48 éves díler ellen, akit tavaly év elején fogtak el a lakásában tartott házkutatás után, melynek során többfajta drogot találtak, a toxikológus pedig kokainra bukkant a férfi szervezetében. Előfordult, hogy 12 éves lánya talált rá az albérletben tárolt drogokra. A férfi mindezek ellenére panaszt tett a gyanúsítás ellen, hiába.

A váci rendőrök tavaly januárban kutattak át egy dunakeszi albérletet, miután megtudták, hogy lakója kábítószereket árul.

A rendőrök segítségére volt egy drogkereső kutya is, mely a lakásnak több pontján is jelzett. A rendőrök krémes állagú anyagot, tablettákat, digitális mérlegeket, simítózáras tasakokat, növényi őrlőt, illetve 1,5 millió forintot foglaltak le.

Forrás: Police.hu

A férfit elfogták, őrizetbe vették és letartóztatták, Nem tett vallomást, sőtpanaszt tett a gyanúsítás ellen, melyet az ügyészség elutasított.

Az igazságügyi vegyészszakértő a lefoglalt anyagokban amfetamint, MDMA-t, kokaint, kannabiszt és delta-9-THC-t mutatott ki.Az igazságügyi toxikológus szakértő pedig kokaint talált a férfi szervezetében.

A férfinak kábítószer-kereskedelem mellett kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell, mivel előfordult, hogy 12 éves, a láthatás alkalmával nála lévő, és éjszakára a lakásban egyedül hagyott gyereke talált rá a veszélyes drogokra.

A váci rendőrök befejezték a nyomozást, az iratokat átadták az ügyészségnek.