Mérő László: 20 ezer ellenzéki szavazatszámláló jött rá, hogy nem a vidékiek agya van átmosva, hanem "a mi pesti agyunk"

Vágólapra másolva!
Mérő László matematikus hosszú Facebook-bejegyzésben írta meg tapasztalatait a vasárnapi választásról, ahol szavazatszámláló volt Sárazsadányban. Bejegyzéséből kiderül: rájött, hogy a baloldali pártok hazudtak neki, senki nem akart csalni. "Legalább húszezer emberben dőlt meg az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol. A Fidesz valóban tarolt vidéken, de nem emiatt, hanem amiatt, mert sokkal jobb volt, mint az ellenzék" - írta. 
Vágólapra másolva!

"Engem történetesen Zemplénbe, Sárazsadányba vezényelt az algoritmus. Elszántan mentünk oda kolléganőmmel azzal, hogy itt aztán csalás nem lesz, azt garantáljuk. Nos, az ott eltöltött hosszú és fárasztó nap alapján biztosan merem állítani, hogy akkor sem lett volna csalás, ha nem vagyunk ott.

Azóta sok ellenzéki szavazatszámlálóval beszélgettem, és közülük mindenki ugyanezt tapasztalta az ország legkülönbözőbb pontjain. Ez mindnyájunknak óriási élmény volt. (...)

Legalább húszezer emberben dőlt meg az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol. A Fidesz valóban tarolt vidéken, de nem emiatt, hanem amiatt, mert sokkal jobb volt, mint az ellenzék.

(...) És szó sincs arról, hogy vidéken csak a Fidesz médiája látszik. Sárazsadányban volt nagyjából 25-30%-nyi ellenzéki szavazó, és az ország más falvaiban is nagyjából ilyesmit tapasztaltak az ellenzéki szavazatszámlálók. Ennyinek már látszania kell egy faluban. Csak nem tudtak a többiek számára meggyőzőek lenni (...)

Legközelebb ezeknek a pártoknak biztosan nem fogok elmenni szavazatot számlálni. És ez talán a legnagyobb vesztesége az ellenzéknek, ami ezen a választáson érte. Nem konkrétan én, hanem ez a húszezer viszonylag jómódú, a jelenlegi kormánnyal nem rokonszenvező ember, aki rá tudott szánni több tízezer forintot (útiköltség, szállás, stb.) plusz egy hosszú, kemény nap munkát (nekik nem fizetett senki) arra, hogy garantálja a szavazás tisztaságát."

- írta Mérő László.