Hosszú évekre börtönbe keülhet az a debreceni nő, aki 2019 novemberétől 2020 júliusáig összesen 197 embert tévesztett meg az interneten keresztül azzal, hogy olyan termékeket kínált eladásra, amelyekkel nem is rendelkezett.

A nő 2019 őszén elhatározta, hogy interneten olyan játékokat és elektronikai eszközöket hirdet meg eladásra, amikkel valójában nem rendelkezett. A vevőktől azt kérte, hogy előre utalják át a megrendelt termékek árát.

A nő négy bankszámlát nyitott, melyen a csalásokból származó pénzt fogadta.

A vevők átutalták a vételárat, illetve annak egy részét, a nő azonban nem küldte meg nekik a megrendelt árut, ehelyett hosszasan hitegette őket. Többször ő maga szerkesztett feladási bizonylatot, amellyel azt próbálta igazolni, hogy már feladta a csomagot. Egy idő után pedig telejesen elérhetetlenné vált, ezért a vásárlók közül néhányan feljelentést tettek.

A kép illusztrációForrás: pixabay.com

A nő a csalásokat 2019 novemberében kezdte és noha 2020 áprilisában egyszer már kihallgatták, tovább folytatta őket, egészen 2020 júliusáig, amikor őrizetbe vették, és letartóztatták.
A nő országszerte 197 embert vert át, amivel közel 3.000.000 forint kárt okozott.Ezért akár három év börtönre is számíthat.