Félrevezette a rendőröket egy pécsi férfi, hogy megússza a parkolási bírságot

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy pécsi férfi kocsiját az ismerőse használta, aki nem vett parkolójegyet, ezért megbírságolták. Nem akarta ezt megfizetni, ezért hamis feljelentést tett a rendőrségen. Azt állította, hogy nem ő vette az autót és csalók használták fel az adatait.
Vágólapra másolva!

A férfi 2018-ban vett egy autót, amit a nevére íratott. A kocsit az egyik ismerőse használta, aki azonban nem vett Pécsett parkolójegyet, ezért megbírságolták.

Az autó tulajdonosa nem fizette ki a bírságot, ezért végrehajtást indítottak ellene. Közel 75 ezer forintnyi letiltó határozatot kapott a bírósági végrehajtótól.

Annak érdekében, hogy megússza a büntetést, a férfi feljelentést tett a rendőrségen tavaly novemberben.

Azt állította, hogy valaki az ő adatait felhasználva vásárolta meg az autót. Az adásvételről csak a végrehajtási eljárás végén szerzett tudomást és a kocsi nem az övé.

A feljelentés alapján a rendőrök nyomozni kezdtek. Többször is kihallgatták a férfit, aki végül bevallotta, hogy nem mondott igazat. Az ügyészség a hatóság félrevezetése miatt emelt vádat a férfi ellen.